Η αστυνομία στο “μικροσκόπιο”

Η αστυνομία στο “μικροσκόπιο”

 

Η αξιολόγηση της λειτουργίας και της αποτελεσματικότητας των περιφερειακών αστυνομικών υπηρεσιών αναδεικνύεται σε κρίσιμο παράγοντα για την αναδιοργάνωση της Ελληνικής Αστυνομίας.

Όπως εξηγεί ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Δένδιας, σε έγγραφό του που διαβιβάστηκε στη Βουλή, «ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη η αξιολόγηση των προτάσεων που έχουν υποβληθεί, στο πλαίσιο της διαβούλευσης του σχεδίου για την αναδιοργάνωση της βασικής δομής της Ελληνικής Αστυνομίας, προκειμένου να προχωρήσουν οι απαραίτητες παρεμβάσεις».

Στο πλαίσιο της σχετικής διαδικασίας, εντάχθηκε, αναφέρει ο κ. Δένδιας και η αξιολόγηση της λειτουργίας και της αποτελεσματικότητας των περιφερειακών αστυνομικών υπηρεσιών, σε σχέση με τις πραγματικές ανάγκες και τις τοπικές ιδιαιτερότητες, για την ολοκληρωμένη και συνολική εξέταση του ζητήματος, με στόχο τον άρτιο σχεδιασμό της νέας, σύγχρονης και ορθολογικής δομής του σώματος, προς εξασφάλιση του υψηλότερου δυνατού επιπέδου προστασίας και εξυπηρέτησης πολιτών και την εξυπηρέτηση του δημοσίου συμφέροντος.

Το έγγραφο του υπουργού Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη διαβιβάστηκε στη Βουλή, μετά από αναφορά του βουλευτή των ΑΝΕΛ, Νότη Μαριά, για την αναδιοργάνωση των υπηρεσιών της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Κρήτης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ