Στην Κάνιγγος η Γ.Γ. Βιομηχανίας

Στην Κάνιγγος η Γ.Γ. Βιομηχανίας

 

Oλοκληρώθηκε η μετεγκατάσταση του συνόλου των υπηρεσιών της Γενικής Γραμματείας Βιομηχανίας από τα γραφεία της οδού Μεσογείων 119, στο κτίριο του Υπουργείου Ανάπτυξης στην πλατεία Κάνιγγος, στο πλαίσιο της οργανωτικής ανασυγκρότησης των υπηρεσιών του δημοσίου, του περιορισμού των λειτουργικών δαπανών του και της παραγωγικότερης λειτουργίας του, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Ανάπτυξης.

Σύμφωνα με το υπουργείο, η μεταστέγαση των υπηρεσιών είναι πολλαπλώς επωφελής για το Δημόσιο, καθώς οδηγεί σε εξοικονόμηση περίπου 900.000 ευρώ ετησίως από ενοίκια στο κτίριο της οδού Μεσογείων 119.

Από αύριο (7/10/13), επισημαίνεται, “η εξοικονόμηση θα είναι ακόμα μεγαλύτερη, καθώς η συστέγαση της ΓΓΒ με τις Γραμματείες Εμπορίου και Καταναλωτή προκαλεί και οικονομίες κλίμακος. Πρόσθετο όφελος αποτελεί η καλύτερη εξυπηρέτηση των επισκεπτών του υπουργείου, είτε είναι πολίτες, είτε επιχειρηματίες, είτε θεσμικοί φορείς, που μέσα σε ένα κτήριο θα βρίσκουν τις υπηρεσίες τριών γραμματειών”.

“Ήδη οι υπηρεσίες της ΓΓΒ λειτουργούν κανονικά στον 5ο και τον 6ο όροφο του κτηρίου του Υπουργείου στην πλατεία Κάνιγγος. Από σήμερα, 7 Οκτωβρίου, λειτουργεί και το τηλεφωνικό κέντρο της Γραμματείας, (2103816241-52 και 2131514000). Οι ηλεκτρονικές διευθύνσεις παραμένουν οι ίδιες”, επισημαίνεται.

Μετά την ολοκλήρωση της μεταστέγασης, ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Αθ. Σκορδάς προέβη στην ακόλουθη δήλωση: “Η συστέγαση των Γενικών Γραμματειών επιφέρει σημαντικά διοικητικά και οικονομικά οφέλη στο ελληνικό Δημόσιο. Στις συνθήκες που ζούμε και με τις δοκιμασίες που υφίστανται οι πολίτες, ακόμα κι ένα ευρώ εάν μπορούμε να εξοικονομήσουμε, αποτελεί στοιχειώδη υποχρέωσή μας να το επιδιώξουμε”.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ