Τσουκαλάς: “Δικαιώθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ”

Τσουκαλάς: “Δικαιώθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ”

 

«Η σύλληψη του πρώην διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Αγίου Παντελεήμονα, με την κατηγορία ότι ως διοικητής δεν έκανε τις κατάλληλες ενέργειες για να εμποδίσει τη δράση της Χρυσής Αυγής στην περιοχή, δικαίωσε δυστυχώς τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α., καθώς ήδη από το Οκτώβρη του 2012 είχαμε καταθέσει ερώτηση προς τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης & Προστασίας του Πολίτη για την έξαρση της φασιστικής και ρατσιστικής βίας της Χρυσής Αυγής στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα και τη συστηματική συγκάλυψή της από το Α/Τ της συνοικίας, αναφέρει σε δήλωσή του ο βουλευτής Επικρατείας ΣΥΡΙΖΑ, υπεύθυνος τομέα Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Δημήτρης Τσουκαλάς.

Ο κ. Τσουκαλάς έκανε την εξής δήλωση: «Στην απάντησή του, ο υπουργός κάλυψε πλήρως το προσωπικό του τμήματος, επισημαίνοντας, μεταξύ άλλων ότι «…οι εκδηλωθείσες ενέργειες των αστυνομικών δυνάμεων ήταν σύννομες, ενδεδειγμένες…».

Στον Άγιο Παντελεήμονα και την ευρύτερη περιοχή, καταγράφονταν επιθέσεις «αγανακτισμένων κατοίκων», με επικεφαλής τον υπόδικο Παναγιώταρο και τη διαβόητη Θ. Σκορδέλη (που συνελήφθη κι αυτή ως συνεργός του αξιωματικού) σε μετανάστες, καταστροφές ή και αρπαγές περιουσιακών στοιχείων μεταναστών, κατατρομοκράτηση αντιφασιστών κατοίκων, προπηλακισμοί εκπροσώπων της Αριστεράς που επισκέπτονταν την περιοχή (Αλαβάνος, Πορτάλιου), βιαιοπραγίες και απειλές εις βάρος δικηγόρων (Κούρτοβικ) των προσφευγόντων στο τμήμα θυμάτων της βίας. Ένα κλίμα ζόφου, βίας και φασιστικής απειλής πλανάται πάνω από τη συνοικία και όλα αυτά υπό την κάλυψη των αστυνομικών, αξιωματικών και στελεχών του τμήματος του Αγίου Παντελεήμονα, που κατ’ επανάληψη είχαμε καταγγείλει.

Η αμαρτωλή ιστορία του αστυνομικού τμήματος του Αγίου Παντελεήμονα αρχίζει ήδη από το 2004, όπου σημειώνονται και οι πρώτες καταγγελίες για κακομεταχείριση μεταναστών. Έκτοτε, καταγγέλλεται συστηματικά για βάναυση μεταχείριση μεταναστών, συλλήψεις θυμάτων ή μαρτύρων περιστατικών ρατσιστικής βίας και συγκάλυψης των εγκλημάτων. Η κατάσταση φαίνεται να ξεφεύγει από τον έλεγχο, κατά την περίοδο 2006 έως 2011, ενόσω ο εν λόγω αστυνομικός υποδιευθυντής υπηρέτησε στο αστυνομικό τμήμα του Αγ. Παντελεήμονα. Στις καταγγελίες αυτές προστίθεται και η έκθεση του Επιτρόπου για τα δικαιώματα του ανθρώπου, Νίλς Μούιζνιεκς, που συντάχθηκε, μετά την επίσκεψή του στην Ελλάδα, το 2013 και αναφέρεται σε βασανιστήρια εις βάρος Αφγανών μεταναστών, το 2004 μέσα και έξω από το Α/Τ.

Το Α/Τ του Αγ. Παντελεήμονα γίνεται ξέφραγο αμπέλι και ορμητήριο χρυσαυγιτών που η δράση τους υποθάλπεται από επίορκους αστυνομικούς. Οι φασίστες φέρεται να μπαινοβγαίνουν ανενόχλητοι στο Α/Τ και να «συνεργάζονται» με το αστυνομικό προσωπικό. Και δεν είναι μόνον ιδεολογικοπολιτική αυτή η σύμπλευση. Το κατηγορητήριο που διαμορφώθηκε σε βάρος του αξιωματικού και των συλληφθέντων συνεργατών του, περιέχει, μεταξύ άλλων, τις κατηγορίες της κατάχρησης εξουσίας κατ’ εξακολούθηση, της ψευδούς βεβαίωσης – νόθευσης κατ’ εξακολούθηση, της λαθρεμπορίας, της παράβασης της νομοθεσίας περί όπλων και πνευματικής ιδιοκτησίας, της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες κατ’ εξακολούθηση, της παράβασης του Εθνικού Τελωνειακού Κώδικα και της διακίνησης ναρκωτικών ουσιών (αγορά – κατοχή).

Το Α/Τ του Αγ. Παντελεήμονα, ο επίορκος αξιωματικός και οι συνεργοί του μετέτρεψαν το τμήμα σε «γιάφκα» και ορμητήριο της Χρυσής Αυγής, σε κέντρο λαθρεμπορίου και άνδρο βασανιστηρίων. Και οι μεν επίορκοι αστυνομικοί θα τιμωρηθούν. Ο κ. Δένδιας, ο πολιτικός τους προϊστάμενος, που τους κάλυπτε, ενόσω παρανομούσαν, δεν αισθάνεται ούτε στο ελάχιστο υπεύθυνος;».

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ