Άρση ασυλίας βουλευτών της Χ.Α.

Άρση ασυλίας βουλευτών της Χ.Α.

Με την έναρξη της νέας κοινοβουλευτικής περιόδου θα έρθει το αίτημα από τη Δικαιοσύνη για την άρση ασυλίας του Νίκου Μιχαλολιάκου και των πέντε βουλευτών της Χρυσής Αυγής, οι οποίοι διώκονται για κακουργηματικές πράξεις.

Το αίτημα θα τεθεί την ερχόμενη εβδομάδα σε ψηφοφορία προκειμένου οι δικαστικές αρχές να προχωρήσουν άμεσα στην περαιτέρω διερεύνηση της υπόθεσης που αφορά στην παράνομη οπλοκατοχή και οπλοφορία, κατηγορία που αντιμετωπίζουν, μεταξύ άλλων, οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής.

Παράλληλα στο κοινοβούλιο θα ψηφιστεί και η τροπολογία που κατέθεσαν από κοινού οι υπουργοί Εσωτερικών και Δικαιοσύνης για την αναστολή της κρατικής χρηματοδότησης στο κόμμα της Χρυσής Αυγής. Χθες ο πρόεδρος της Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης Κυριάκος Βιρβιδάκης, στην αρχή της συζήτησης του νομοσχεδίου για την ηλεκτρονική παρακολούθηση κατάδικων και υπόδικων, στο οποίο έχει κατατεθεί η σχετική τροπολογία, εξήγησε ότι αυτή είναι εκπρόθεσμη και για αυτό μόνο στον Ολομέλεια μπορεί να ψηφιστεί.

Το ίδιο διάστημα θα συγκληθεί και η Διάσκεψη των προέδρων της Βουλής προκειμένου να ληφθούν αυστηρά μέτρα για την ακροδεξιά με στόχο να μην επαναληφθούν οι εικόνες χάους της προηγούμενης κοινοβουλευτικής περιόδου.

Να σημειωθεί ότι χθες η Διάσκεψη των προέδρων της Βουλής δεν συζήτησε το θέμα της περικοπής των μισθών των βουλευτών της Χρυσής Αυγής που έχουν προφυλακιστεί. Σύμφωνα με πληροφορίες, στις προπαρασκευαστικές επαφές που έγιναν δεν διαπιστώθηκε ομοφωνία.

Ειδικότερα ΣΥΡΙΖΑ και Ανεξάρτητοι Έλληνες εξέφρασαν τις επιφυλάξεις τους για το θέμα. Ο ΣΥΡΙΖΑ επιμένει ότι το θέμα της Χρυσής Αυγής θα πρέπει να αντιμετωπιστεί συνολικά και όχι αποσπασματικά από τη Βουλή.

Από την πλευρά τους οι Ανεξάρτητοι Έλληνες επισήμαναν ότι περιμένουν συνολική εικόνα από την πλευρά της Δικαιοσύνης καθώς μπορεί κάποιοι βουλευτές να είναι τώρα προφυλακισμένοι αλλά στο μέλλον κανείς δεν αποκλείει ότι θα αθωωθούν.

Πηγή: Real.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ