ΒΙΝΤΕΟ-Κεδίκογλου:Ό,τι ξεφυτρώνει θα το ξεριζώνουμε

Κεδίκογλου:Ό,τι ξεφυτρώνει θα το ξεριζώνουμε

Την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης υπογράμμισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου αναφερόμενος στο θέμα της Χρυσής Αυγής. “Ό,τι ξεφυτρώνει θα το ξεριζώνουμε” είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Κεδίκογλου μιλώντας στο κεντρικό δελτίου του Star, ερωτηθείς εάν η κυβέρνηση κινήθηκε με καθυστέρηση, είπε: “Θεωρώ ότι έπρεπε να διαπιστώσουμε και την έκταση του φαινομένου αλλά και η κοινωνία μας να αντιληφθεί.  Μην ξεχνάτε ότι στις εκλογές του 2012 μόνο η ΝΔ αποκαλούσε την Χ.Α. νεοναζιστικό κόμμα. Άλλοι δεν το έκαναν, δεν ξέρω με ποιες σκοπιμότητες”.

Όπως τόνισε, “σημασία έχει ότι αυτή τη στιγμή ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη πήρε την πρωτοβουλία  για να συνδυαστούν οι δεκάδες υποθέσεις εναντίον της Χ.Α. που βρίσκονταν ήδη στη δικαιοσύνη” και υπογράμμισε ότι οι έρευνες για την Χ.Α. είχαν ξεκινήσει πολύ νωρίτερα όμως η “δολοφονία του Παύλου Φύσσα ενήργησε ως καταλύτης για να επισπευτούν οι εξελίξεις”.

Ερωτηθείς για την ανοχή από την πλευρά αστυνομίας σε ενέργειες Χ.Α. ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη. “Ό,τι ξεφυτρώνει θα το ξεριζώνουμε. Είναι για το καλό της αστυνομίας πρώτα από όλα που πρέπει να ξηλώσουμε κάθε συμπαθούντα της Χ.Α” ανέφερε χαρακτηριστικά, σημειώνοντας ωστόσο ότι “μιλάμε για ελάχιστες περιπτώσεις ανάμεσα στους δεκάδες χιλιάδες άνδρες και γυναίκες των σωμάτων ασφαλείας που δίνουν όλο τους το είναι για να προστατεύουν την κοινωνία”

“Είναι αδιαμφισβήτητη η αποφασιστικότητα της κυβέρνησης. Κάναμε αυτό που έπρεπε. Πετύχαμε σημαντικά πράγματα. Καταφέραμε να υπάρχει ένα βαρύτατο κατηγορητήριο για εγκληματική οργάνωση”, πρόσθεσε.

Ο κ. Κεδίκογλου επεσήμανε ότι στην δημοκρατία αδιέξοδα δεν υπάρχουν . “Έχει σημασία να υπάρχει ένα ενιαίο αρραγές το μέτωπο ενάντια στους νεοναζιστές και λύσεις υπάρχουν πάντα”, είπε. 

Ερωτηθείς για τη θεωρία δύο άκρων ο κ. Κεδίκογλου είπε ότι δεν υπάρχει καμία τέτοια εξίσωση και ότι πρέπει να διαχωρίσουμε μια πολιτικά ακραία θέση από τις ακρότητες και από τη βία.

Ωστόσο, δεν παρέλειψε να αφήσε αιχμές για βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ: “Ακούμε τον κ. Σταθάκη να λέει ότι αριστερά και δεξιά δεν θα συμφωνήσουνε ποτέ στον ορισμό της βίας . Και σας ρωτώ υπάρχουν πολλοί ορισμοί της βίας; Γιατί αυτή η θεωρία περί δικαιολογημένης , κατανοητή και λελογισμένης βίας είναι που ανοίγει επικίνδυνα μονοπάτια”.

Στην επισήμανση του Νίκου Χατζηνικολάου ότι ο Παναγιώτης Λαφαζάνης καταδίκασε την βία της κουκούλας και των μολότοφ, ο κ. Κεδίκογλου χαρακτήρισε την εξέλιξη “ευπρόσδεκτη μετά από 1,5 χρόνο συζητήσεων για τη βία”. “Θα χαρούμε αν η άποψη επεκταθεί σε όλο τον ΣΥΡΙΖΑ. Ακούγονται φωνές που ακόμα δυσκολεύομαι να καταλάβω”, συμπλήρωσε.

Τέλος, ερωτηθείς για το ποια κόμματα ανήκουν στο συνταγματικό τόξο, ο κ. Κεδίκογλου απάντησε:

“Δεν θα τοποθετήσω κόμματα στο συνταγματικό τόξο. Το πιο βασικό δικαίωμα είναι του αυτοπροσδιορισμού. Θέλω όλα τα κόμματα να είναι μέσα (στο συνταγματικό τόξο)”.

  

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ