Βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ: Πανικόβλητες κινήσεις της κυβέρνησης

Βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ: Πανικόβλητες κινήσεις της κυβέρνησης

 

Επίθεση κατά της κυβέρνησης εξαπολύουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Ζωή Κωνσταντοπούλου και Βασιλική Κατριβάνου, που μετέχουν στην Διαρκή Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης, κάνοντας λόγο για “παλινωδίες” σε σχέση με τη συζήτηση των αντιρατσιστικών νομοσχεδίων.

 

“Για άλλη μια φορά η Κυβέρνηση, με σπασμωδικές και πανικόβλητες κινήσεις, δείχνει την αμφιταλάντευσή της και την άρνηση αποφασιστικής νομοθετικής αντιμετώπισης του ρατσιστικού εγκλήματος και εξάλειψης των φαινομένων ρατσισμού, ξενοφοβίας και μισαλλοδοξίας. Αφού πάγωσε κάθε σχετική συζήτηση από τον Ιούνιο, αφού επιχείρησε την πολτοποίηση της συζήτησης τεσσάρων νομοσχεδίων που έχουν κατατεθεί από κόμματα (ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ, Ν.Δ), εντός μίας ώρας εν συνεχεία ζήτησε, δια του αρμοδίου Υπουργού Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Αθανασίου, την αναβολή της συζήτησης για να προετοιμασθεί, αφού η Κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου, δεν έχει μέχρι σήμερα καταθέσει σχετικό νομοσχέδιο, παρά τις πανηγυρικές εξαγγελίες και τους λεονταρισμούς” επισημαίνουν σε κοινή τους δήλωση.

 

Ο ΣΥΡΙΖΑ, τονίζουν, “έχει από τις 4 Ιουνίου 2013 καταθέσει πρόταση νόμου με ολοκληρωμένο πλαίσιο αντιμετώπισης του ρατσιστικού εγκλήματος και παρακολουθεί εδώ και μήνες τις μεταστροφές της Κυβέρνησης, που και χαϊδεύει το ρατσισμό και τα ρατσιστικά εγκλήματα, και θάλπει και υποθάλπει τη μισαλλοδοξία και τις διακρίσεις και προφασίζεται ανεπιτυχώς ότι θέλει να τα πατάξει”.

“Στο ίδιο πλαίσιο, η αποσπασματική, θεσμικά προκλητική και πολλαπλώς προβληματική εκπρόθεσμη τροπολογία περί διακοπής χρηματοδότησης κομμάτων, την οποία ο αρμόδιος Υπουργός Εσωτερικών δεν προσήλθε καν να υποστηρίξει σήμερα στην Επιτροπή, παρά τη σπουδή κατάθεσής της το βράδυ της προηγούμενης Δευτέρας”, προσθέτουν οι κυρίες Κωνσταντοπούλου και Κατριβάνου.

 

Διαβάστε επίσης

Σε μία εβδομάδα το αντιρατσιστικό

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ