Αιχμές από ΔΗΜΑΡ για το αντιρατσιστικό

Αιχμές από ΔΗΜΑΡ για το αντιρατσιστικό

 

Αιχμές κατά της ηγεσίας του υπουργείου Δικαιοσύνης και του προεδρείου της βουλής άφησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΔΗΜΑΡ Νίκος Τσούκαλης, αναφερόμενος στην ματαίωση της συζήτησης των αντιρατσιστικών προτάσεων στην αρμόδια επιτροπή της Βουλή.

“Αναντίστοιχη των περιστάσεων εμφανίστηκε τόσο η πολιτική εξουσία του Υπουργείου Δικαιοσύνης, όσο και του προεδρείου της Βουλής, κατά τη συζήτηση των τριών προτάσεων νόμων των κομμάτων ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ και ΚΚΕ για την αντιμετώπιση του ρατσιστικού φαινομένου” τονίζει ο κ. Τσούκαλης.

Ο μεν Υπουργός Δικαιοσύνης, εξηγεί, “παρουσιάστηκε στην επιτροπή για να αναγγείλει απλώς ότι δεν έχει έτοιμο νομοσχέδιο αν και έχουν παρέλθει 4 ολόκληροι μήνες από την κατάθεση των προτάσεων νόμων των κομμάτων”.

“Το δε προεδρείο της Βουλής, γιατί όρισε το χρόνο μιας ώρας για τη συζήτηση των τριών πολύ σοβαρών προτάσεων νόμων και απαξίωσε τη νομοθετική πρωτοβουλία κομμάτων και βουλευτών”, προσθέτει.

“Δυστυχώς τέτοιες διαδικασίες υποβαθμίζουν περαιτέρω το ρόλο του Κοινοβουλίου σε μια περίοδο που φροντίδα όλων θα έπρεπε να είναι η αναβάθμισή του” υπογραμμίζει ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΔΗΜΑΡ.

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ