Βούτσης: Συνολική πρόταση στην Ολομέλεια

Βούτσης: Συνολική πρόταση στην Ολομέλεια

 

Συνολική θα πρέπει να είναι, σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ, η πρόταση που θα τεθεί στην κρίση της Ολομέλειας της Βουλής για την αντιμετώπιση των ζητημάτων που ανακύπτουν μετά το πρωτόγνωρο γεγονός ύπαρξης στην ελληνική Βουλή ενός νομίμως εκλεγμένου πολιτικού κόμματος που ελέγχεται από τη δικαιοσύνη ως εγκληματική οργάνωση. Όπως ανέφερε ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Βούτσης, στη σημερινή Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής δεν ετέθη επιμέρους ζήτημα που να έχει σχέση με την περικοπή αποζημιώσεων βουλευτών της Χρυσής Αυγής που είναι υπόδικοι.

Ο κ. Βούτσης με παρέμβασή του, ωστόσο, κατέστησε σαφές ότι το σύνολο των ζητημάτων που αφορούν σε αυτή την υπόθεση και τις εξελίξεις με τη Χρυσή Αυγή (θέματα άρσης ασυλιών, ενδεχόμενο αναπλήρωσης εδρών, χρηματοδότηση κόμματος, μισθολογικά, αποζημιώσεις, γενικά τα ονομαζόμενα προνόμια) πρέπει να συζητηθούν ενιαία κατά τη νέα Σύνοδο στην Ολομέλεια, διότι δεν είναι θέμα που πρέπει να αντιμετωπ��στεί με επιμέρους ρυθμίσεις.

Δεν είναι σωστό τα ζητήματα που έχουν ανακύψει να λυθούν φέτα-φέτα, αλλά θα πρέπει να αντιμετωπιστούν στην Ολομέλεια με την πολιτική πρωτοβουλία της κυβέρνησης, είπε ο κ. Βούτσης, και τα κόμματα να τοποθετηθούν πολιτικά. Διευκρίνισε επίσης πως διαφορετική θα πρέπει να είναι η προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση που έχει ζητήσει ο ΣΥΡΙΖΑ και που θα πρέπει να γίνει το συντομότερο δυνατό.

Ο κ. Βούτσης δήλωσε ακόμη την απόλυτη διαφωνία του ΣΥΡΙΖΑ για τη διάταξη που προωθεί ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης, η οποία όπως ανέφερε, ανοίγει τον δρόμο για την αυτοεξαίρεση τομέων της διοίκησης από την υποχρέωση δημοσίευσης πράξεων της στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ. Είναι μια κατάκτηση η οποία οδεύει προς κατάργηση και αυτό μας βρίσκει αντίθετους, ξεκαθάρισε ο κ. Βούτσης.

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ