Καταθέτουν οι αστυνομικοί για τις συλλήψεις

 Καταθέτουν οι αστυνομικοί για τις συλλήψεις

Στο αυτόφωρο οδηγούνται σήμερα, μετά την αναβολή που έδωσε το δικαστήριο την προηγούμενη εβδομάδα, ο 34χρονος και ο 27χρονος, οι οποίοι συνελήφθησαν στο Ηράκλειο, στο πλαίσιο των επιχειρήσεων που διενεργούν οι διωκτικές Αρχές σε ολόκληρη την Κρήτη, σε γραφεία της Χρυσής Αυγής και σπίτια μελών του κόμματος.

Ο Εισαγγελέας άσκησε σε βάρος τους ποινική δίωξη για παράνομη οπλοκατοχή και τους παρέπεμψε να δικαστούν το μεσημέρι της περασμένης Πέμπτης από το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου.

Ωστόσο, η εκδίκαση αναβλήθηκε, καθώς ο συνήγορος των δύο συλληφθέντων, Γιώργος Κοκοσάλης, ζήτησε να μην αναγνωστούν οι καταθέσεις των δύο αστυνομικών και το Δικαστήριο αποφάσισε να τους καλέσει να καταθέσουν σήμερα.

Σύμφωνα με το συνήγορό τους, οι εντολείς του «πληρώνουν» το κλίμα των ημερών.

Ειδικότερα, για τον 27χρονο διανομέα φαγητού, στο σπίτι του οποίου βρέθηκαν, μεταξύ άλλων, ένας ηλεκτρικός εκκενωτής, μία σιδερογροθιά και μαχαίρια, ο κ. Κοκοσάλης υποστήριξε ότι τα είχε για την αυτοπροστασία του, καθώς, στο πρόσφατο παρελθόν, ο εντολέας του είχε δεχτεί δολοφονική απόπειρα με τη χρήση τεντωμένου σύρματος και είχε ξυλοκοπηθεί, ενώ οι δράστες του είχαν κάψει και το μηχανάκι. Σύμφωνα με το δικηγόρο, το περιστατικό έχει καταγγελθεί στην αστυνομία και, μάλιστα, το Νοέμβριο του 2012, σχηματίστηκε δικογραφία.

Σε ό,τι αφορά τον 34χρονο, ο οποίος είναι από χωριό του Ηρακλείου και συνελήφθη μέσα στα γραφεία της Χρυσής Αυγής, στην Αλικαρνασσό, ο κ. Κοκοσάλης ανέφερε ότι συνελήφθη για ένα κουζινομάχαιρο και ένα σφυρί. Όπως είπε, πρόκειται για αντικείμενα καθημερινής χρήσης. «Γίνονται εργασίες για την κατασκευή πέργκολας και έχουμε τραβήξει σχετικές φωτογραφίες», τόνισε.

Πηγή: cretalive.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ