Τι είπαν στον ανακριτή Κασιδιάρης, Παναγιώταρος, Λαγός και Μίχος

Τι είπαν στον ανακριτή Κασιδιάρης, Παναγιώταρος, Λαγός και Μίχος

Μαραθώνια είναι η διαδικασία  των καταθέσεων των συλληφθέντων βουλευτών της Χρυσής Αυγής. Σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr, ο Ηλίας Κασιδιάρης, ο Ηλίας Παναγιώταρος, ο Γιάννης Λαγός και ο Νίκος Μίχος αρνήθηκαν τις κατηγορίες και οποιαδήποτε σχέση με τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

Παρακάτω θα διαβάσετε τα βασικότερα σημεία από τις απολογίες των τριών βουλευτών στους ανακριτές στα δικαστήρια της Ευελπίδων.

Κασιδιάρης: Δεν είμαι ο υπηρεσιακός αρχηγός…

«Ο μάρτυρας Α1 γνωρίζω ποιος είναι, ανέφερε το όνομα του, είναι αμφιβόλου ηθικής άτομο. Ήταν στη ΧΑ αλλά επειδή ζητούσε χρήματα από τα μέλη μας τον διώξαμε» είπε ο Ηλίας Κασιδιάρης στην επτάωρη κατάθεσή του και πρόσθεσε: «Πληρώθηκε για να τα πει αυτά. Τον Ρουπακιά δεν τον γνώριζα, τον είδα στην τηλεόραση για πρώτη φορά. Μετά έμαθα ότι συμμετείχε σε δραστηριότητες της ΧΑ.

Ασχολούμαι με τα επικοινωνιακά θέματα του κινήματος ως εκπρόσωπος Τύπου και δεν έχω καμία σχέση με τα οργανωτικά (σε ερώτηση για το αν είναι επιχειρησιακός αρχηγός).

Είναι πολιτική και όχι ποινική η δίωξή μας. Σε ό,τι αφορά το πρόσωπό μου, το έκαναν λόγω της δυναμικής που είχε η υποψηφιότητά μου για τον δήμο της Αθήνας

Δεν υπάρχει καμία δική μου τηλεφωνική συνομιλία, που να με εμπλέκει στο τραγικό συμβάν στην Αμφιάλη. Δεν είμαστε ναζιστές ούτε εθνικοσοσιαλιστές αλλά Έλληνες εθνικιστές. Δεν έχουμε ναζιστικά σύμβολα.

Χρηματοδοτούμαστε από την κρατική χρηματοδότηση και δίνουμε το 20% της βουλευτικής μας αποζημίωσης στο κίνημα.

Από τη στιγμή που θα θεωρηθούν τα δικά μας μαθήματα αυτοάμυνας παράνομα και επιλήψιμα, τότε και το ΚΚΕ που κάνει μαθήματα αυτοάμυνας (προσκόμισε σχετικό δημοσίευμα) θα πρέπει να έρθει εδώ με την ίδια κατηγορία όπως και όλα τα υπόλοιπα κόμματα.

Το «εγέρθητι» ήταν μια αντίδραση γιατί οι δημοσιογράφοι στην προεκλογική εκστρατεία μας είχαν ταπεινώσει, την οποία εγώ θεωρώ λάθος. Μας λένε εγκληματική οργάνωση, ενώ στόχος μας είναι η εξάλειψη της εγκληματικότητας».

Παναγιώταρος: Η ενέργεια στις λαϊκές ήταν λάθος…

«Το τηλέφωνο που έλαβα από τον Λαγό, στις 9 το βράδυ, 3 ώρες πριν από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, ήταν κάτι σύνηθες, καθώς έχω τακτική επικοινωνία με όλους τους συναδέλφους βουλευτές» υποστήριξε ο Γιάννης Λαγός στην τρίωρη απολογία του και συμπλήρωσε:

«Τον Ρουπακιά δεν τον γνώριζα, τον είδα σε 2-3 φωτογραφίες από εκδηλώσεις της Χ.Α. Όλο το κατηγορητήριο είναι αστείο και στηρίζεται σε μια σειρά από τυχαία περιστατικά που είναι άσχετα με εμάς.

Είμαι σαράντα ετών και νιώθω πολύ ικανοποιημένος από τη μέχρι τώρα ζωή μου. Είμαι υπερήφανος που ανήκω στη Χρυσή Αυγή. Έχω ένα παιδί και θα ήθελα να αποκτήσω και δεύτερο.

Είναι ψευδομάρτυρες όσοι έχουν καταθέσει εναντίον μας και ό,τι υποστηρίζουν είναι μυθεύματα και σενάρια επιστημονικής φαντασίας.

Η ενέργεια στις λαϊκές της Ραφήνας ήταν λάθος ενέργεια για εμένα, αν ήταν έκνομη, ας τιμωρηθούμε από τη δικαιοσύνη. Οι κατηγορούμενοι για τους ξυλοδαρμούς στο Πέραμα δεν είναι μέλη μας».

Λαγός: Τηλεφώνησα για να μάθω τι συνέβη…

Για τα τηλεφωνήματα αμέσως μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα για τα οποία ρωτήθηκε επιμόνως από τους ανακριτές ο βουλευτής Γιάννης Λαγός, υποστήριξε στην τρίωρη απολογία του, πως έγιναν για να πληροφορηθεί τι ακριβώς συνέβη.

«Πρώτη φορά στη ζωή μου είδα το λεγόμενο καταστατικό που παρουσιάστηκε στο κατηγορητήριο. Το μόνο που γνωρίζω είναι το κατατεθειμένο επισήμως στον Άρειο Πάγο καταστατικό, το οποίο είναι το μόνο που απηχεί τις απόψεις της Χρυσής Αυγής» είπε και πρόσθεσε:

«Δεν χρησιμοποιούμε ναζιστικά σύμβολα σε επίσημες εκδηλώσεις και αν κάποιος εμφανιζόταν με τέτοια σύμβολα του απαγορευόταν η συμμετοχή στις δραστηριότητες της Χ.Α.».

Μίχος: Δεν γνωρίζαμε τίποτα…

Δύο ώρες διήρκεσε η απολογία του Νίκου Μίχου. Ο ίδιος υποστήριξε ότι η δίωξη είναι πολιτική και ότι στα κεντρικά γραφεία δεν γνώριζαν απολύτως τίποτα για το περιστατικό στο Κερατσίνι.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ