Η ώρα του Μιχαλολιάκου

Η ώρα του Μιχαλολιάκου

Άρνηση του βαρύτατου κατηγορητηρίου και απόδοση των διώξεων τους σε πολιτικά κίνητρα αναμένεται να είναι οι βασικοί πυλώνες της υπερασπιστικής γραμμής που θα ακολουθήσουν οι συλληφθέντες βουλευτές και ο γενικός γραμματέας της Χρυσής Αυγής.

Ο Νίκος Μιχαλολιάκος αναμένεται να περάσει σήμερα στις 15:00 το μεσημέρι το κατώφλι του ανακριτή προκειμένου να απολογηθεί για τις βαρύτατες κατηγορίες. Στον Νίκο Μιχαλολιάκο αποδίδεται, σύμφωνα με το πόρισμα – «φωτιά» του αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Χαράλαμπου Βουρλιώτη, ο ρόλος του αρχηγού της εγκληματικής οργάνωσης που λειτουργούσε κατά τα πρότυπα του «Führer Prinzip» («Αρχή του ηγέτη») κατά τα πρότυπα δομής του ναζιστικού σχήματος.

Η ποινική δίωξη ασκήθηκε με βάση το άρθρο 187 του ποινικού κώδικά που αφορά στη συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση που σύμφωνα με την παράγραφο 1 τιμωρείται με «με κάθειρξη μέχρι 10 όποιος συγκροτεί ή εντάσσεται ως μέλος με δομημένη και με διαρκή δράση ομάδας από τρία ή περισσότερα πρόσωπα που επιδιώκει τη διάπραξη περισσοτέρων εταίρων κακουργημάτων». Με κάθειρξη 10 ετών τιμωρείται, σύμφωνα με το ίδιο άρθρο, και ο αρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης.

Οι ανακριτικές αρχές φέρονται να έχουν ισχυρά στοιχεία για τον πρωταγωνιστικό ρόλο τόσο του Νίκου Μιχαλολιάκου όσο και των υπόλοιπων βουλευτών της Χρυσής Αυγής, που είναι κατηγορούμενοι στην υπόθεση.

Ως υπαρχηγός, σύμφωνα με το πόρισμα, παρουσιάζεται ο βουλευτής Νίκος Παππάς που αναμένεται να απολογηθεί την Πέμπτη. Ως καθοδηγητές της εγκληματικής οργάνωσης κατηγορούνται οι βουλευτές, Ηλίας Κασιδιάρης, Γιάννης Λαγός, Ηλίας Παναγιώταρος και Νίκος Μίχος.

Μία πρώτη εικόνα της υπερασπιστικής γραμμής δόθηκε με την μαραθώνια απολογία του Ηλία Κασιδιάρη που εμφανίζεται να έχει τον ρόλο της εκπαίδευσης των μελών της Χρυσής Αυγής με όπλα. Ο ίδιος φέρεται να υποστήριξε ότι η δίωξη του είναι πολιτική. Σύμφωνα με πληροφορίες, φέρεται να είπε ότι δεν υπάρχει καμία συνομιλία δική του που να τον εμπλέκει στην υπόθεση. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο Ηλίας Κασιδιάρης αμφισβήτησε την μαρτυρία ενός από τους προστατευόμενους μάρτυρες και είπε ότι πρόκειται για πρώην στέλεχος της Χρυσής Αυγής που εκδιώχθηκε γιατί ζητούσε λεφτά από τα μέλη και πληρώθηκε από τηλεοπτικό σταθμό για να πει όσα είπε εναντίον της οργάνωσης.

Ο Ηλίας Παναγιώταρος, σύμφωνα με πληροφορίες, ισχυρίστηκε πως όλο το κατηγορητήριο είναι αστείο και στοιχειοθετείται από τυχαία περιστατικά. Ο κ. Παναγιώταρος υποστήριξε πως όλα είναι μυθεύματα και σενάρια επιστημονικής φαντασίας και πως δεν γνώριζε τον Γ. Ρουπακιά. 

Μάλιστα οι βουλευτές φέρονται να επικαλέστηκαν και τις απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες που κατέγραψε ο «κοριός» της ΕΥΠ και περιλαμβάνονται στη δικογραφία προκειμένου να πάρουν αποστάσεις από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι.

Σήμερα αναμένεται να απολογηθούν και οι περισσότεροι από τους υπόλοιπους κατηγορούμενους που θα ξεκινήσουν να περνούν την πόρτα του ανακριτή νωρίς το πρωί. Επιπλέον αναζητούνται ακόμη 9 άτομα για την υπόθεση και έχουν εκδοθεί εντάλματα σύλληψης σε βάρος τους από τους ανακριτές της υπόθεσης.

Πηγή: Real.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ