«Η Κύπρος δεν είναι μόνη»

«Η Κύπρος δεν είναι μόνη»

Το Κυπριακό, θέματα άμυνας και ζητήματα ενέργειας, συζήτησε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος, στις χωριστές συναντήσεις με τους αρχηγούς ή εκπροσώπους των κοινοβουλευτικών κομμάτων της Κύπρου.

Με την ολοκλήρωση των συναντήσεων, ο κ. Αβραμόπουλος δήλωσε ότι είχε την ευκαιρία να επαναβεβαιώσει την αμέριστη στήριξη της Ελλάδος προς την Κύπρο.

«Σε αυτήν τη δύσκολη συγκυρία η Κύπρος δεν είναι μόνη», υπογράμμισε ο κ. Αβραμόπουλος και διαβεβαίωσε ότι η Ελλάδα, παρά το ότι έχει χτυπηθεί από την οικονομική κρίση, είναι στο πλευρό της Κύπρου και παραμένει ισχυρή.

Ο υπουργός επισήμανε ότι η Ελλάδα διαθέτει ένα από τα ισχυρότερα αμυντικά συστήματα στην Ευρώπη και «είναι πάντοτε έτοιμη να τα θέσει στην υπηρεσία της διεθνούς νομιμότητας, του διεθνούς δικαίου και στη συλλογική προσπάθεια για τη διαμόρφωση ενός περιβάλλοντος ασφάλειας στην περιοχή μας». Οι εξελίξεις, σημείωσε, ανέδειξαν τον σημαντικό γεωστρατηγικό ρόλο που μπορούν να διαδραματίσουν η Κύπρος και η Ελλάδα.

Ο Έλληνας υπουργός ανέφερε ότι η Κύπρος πρέπει να γίνει το παράδειγμα για αρμονική συνύπαρξη και συνεργασία ανάμεσα στις δύο κοινότητες. «Αυτός πρέπει να είναι ο κοινός μας σκοπός, πάντοτε με σεβασμό στις αρχές του διεθνούς δικαίου και στις αποφάσεις των Ηνωμένων Εθνών», τόνισε.

Οι ηγεσίες των πολιτικών κομμάτων χαρακτήρισαν χρήσιμη και εποικοδομητική την ανταλλαγή απόψεων με τον κ. Αβραμόπουλο.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας επέδωσε τιμητική πλακέτα στον αρχηγό της Εθνικής Φρουράς, στρατηγό Στυλιανό Νάση. Ο αρχηγός της Εθνικής Φρουράς, είπε ο υπουργός, προσφέρει σημαντικό έργο στην Κύπρο, το οποίο, σημείωσε, φάνηκε και στη σημερινή παρέλαση.

Ο κ. Αβραμόπουλος ολοκλήρωσε την επίσκεψή του στη Λευκωσία και αναχώρησε για την Αθήνα.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ