Έρευνες και στα «τσικό» τάγματα

Έρευνες και στα «τσικό» τάγματα

Και στα παιδικά τάγματα εφόδου (ομάδα «Κένταυρος» που έχει συγκροτήσει η Χρυσή Αυγή) στρέφονται τώρα οι έρευνες των αστυνομικών της Αντιτρομοκρατικής. Οι ανήλικοι «μαχητές» (έτσι έχουν «βαπτιστεί») αρχικά περνούν από πλύση εγκεφάλου και, στη συνέχεια, υποβάλλονται σε σκληρές, στρατιωτικού τύπου, δοκιμασίες, προκειμένου, όταν και εφόσον ο αρχηγός δώσει την εντολή, εκείνοι να είναι «ετοιμοπόλεμοι»!

Ο αρχηγός των «Κενταύρων» (Α.Μ.) βρίσκεται στα κρατητήρια της Αντιτρομοκρατικής και, σύμφωνα με πληροφορίες, φέρεται να «έσπασε» την ομερτά, δίνοντας σημαντικά στοιχεία για τον πυρήνα της Νίκαιας.

Πρόκειται για τον άνθρωπο ο οποίος είχε αναλάβει να στρατολογεί στους κόλπους της οργάνωσης δεκατετράχρονα και δεκαεξάχρονα παιδιά.

Ο Α.Μ. είναι διαζευγμένος και πατέρας δύο ανήλικων κοριτσιών. «Ψάρευε» εφήβους από την ευρύτερη περιοχή του Πειραιά και, ειδικότερα, του Περάματος όπου κατοικεί.

Για να ενταχθούν στα τάγματα εφόδου, οι ανήλικοι θα έπρεπε να έχουν καλή σωματική διάπλαση, αποφασιστικότητα, να «μην δειλιάζουν», καθώς, επίσης, να έχουν έντονο το συναίσθημα της σύγκρουσης και του θυμού. Πάνω από όλα, όμως, να είναι εχέμυθοι.

Στρατολόγηση μαθητών στα σχολεία

«Χτυπάμε εκεί που πονάνε». Με αυτό το σκεπτικό, τα στελέχη της Χρυσής Αυγής οργάνωσαν τη στρατολόγηση ανηλίκων στους κόλπους της εγκληματικής οργάνωσης. Αρχικά, «στόχευσαν» σε υποβαθμισμένες, με αυξημένα ποσοστά ανεργίας, φτώχειας και εγκληματικότητας περιοχές: Πέραμα, Νίκαια, Κερατσίνι, Μενίδι και κέντρο Αθήνας.

Μοίραζαν φασιστικά φυλλάδια έξω από τα σχολεία, ενώ τα νεότερα μέλη πλησίαζαν μαθητές. Στη συνέχεια, επέλεγαν παιδιά που προέρχονται από φτωχές οικογένειες και άνεργους γονείς και τους έκαναν «πλύση εγκεφάλου».

Οι «κατάλληλοι» για την ομάδα «Κένταυρος», στη συνέχεια, συμμετείχαν σε συναντήσεις με παλαιότερα μέλη, άκουγαν, μάθαιναν και εκπαιδεύονταν στη βία.

Σε ανάρτησή τους, οι χρυσαυγίτες παραδέχονταν ότι πλησίαζαν μαθητές, την ώρα του διαλείμματος.

«Μέλη του Μετώπου Νεολαίας της Τ.Ο. Θεσσαλονίκης προχώρησαν σε πολύωρη δράση σε αρκετά σχολεία των Δυτικών Συνοικιών και του Κέντρου, δείχνοντας με αυτόν τον τρόπο τη συμπαράστασή τους στην ελληνική νεολαία», αναφέρεται στην ιστοσελίδα τους.

 

Πηγή: Ελεύθερος Τύπος

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ