Δένδιας: Να ενταθεί η αστυνόμευση στην Αθήνα

Δένδιας: Να ενταθεί η αστυνόμευση στην Αθήνα

«Μόνον τα εντεταλμένα όργανα του κράτους είναι αρμόδια για τη διαφύλαξη του αγαθού της δημόσιας ασφάλειας» επανέλαβε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, Νίκος Δένδιας, στην ευρεία υπηρεσιακή σύσκεψη που συνεκάλεσε σήμερα στο υπουργείο σχετικά με την αντιμετώπιση των προβλημάτων δημόσιας τάξης στο κέντρο της Αθήνας.

Ευρεία υπηρεσιακή σύσκεψη συνεκάλεσε σήμερα το πρωί ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Νίκος Δένδιας, στην αίθουσα «Παύλος Μπακογιάννης» του Υπουργείου, με τη συμμετοχή του Γενικού Γραμματέα Δημόσιας Τάξης κ. Αθανάσιου Ανδρεουλάκου και του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγου Νικόλαου Παπαγιαννόπουλου, σχετικά με την αντιμετώπιση των προβλημάτων δημόσιας τάξης στο κέντρο της Αθήνας.

Ο κ. Δένδιας κατέστησε σαφές ότι τα εντεταλμένα Όργανα του Κράτους και μόνον είναι αρμόδια για τη διαφύλαξη του αγαθού της δημόσιας ασφάλειας και επανέλαβε ότι δεν μπορεί να γίνει ανεκτή η οποιαδήποτε προσπάθεια υποκατάστασης των αρμοδιοτήτων τους από οιονδήποτε.

Ζήτησε επίσης να ενταθούν οι αστυνομικές επιχειρήσεις στην πρωτεύουσα, όπως συνέβη χθες βράδυ, αλλά και να υπάρξει ένα συνολικό πλέγμα ενεργειών, ώστε ο πολίτης να αισθάνεται σύμμαχο τον αστυνομικό στην καθημερινότητά του και εγγυητή της διαφύλαξης της ζωής, της περιουσίας και της υπόληψής του.

Στην ίδια κατεύθυνση, ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη αναφέρθηκε στις προσπάθειες που πρέπει να καταβληθούν για τη δημιουργία μίας συνολικής εικόνας ευνομίας της πόλης, ενόψει και των εξελίξεων στον τομέα της δημοτικής αστυνόμευσης.

Στο πλαίσιο αυτό ο κ. Δένδιας αναφέρθηκε στην περαιτέρω ενίσχυση του θεσμού του αστυνομικού της γειτονιάς, στην πύκνωση των περιπολιών έξω από υποκαταστήματα τραπεζών και ΑΤΜ, ειδικά τις ημέρες καταβολής συντάξεων, στην καταπολέμηση του παρεμπορίου, στην αντιμετώπιση των κυκλοφοριακών προβλημάτων και της παράνομης στάθμευσης κ.α.

Ειδική αναφορά έκανε μεταξύ άλλων ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη στην ανάγκη παρουσίας τροχονόμων κατά τις ώρες προσέλευσης και αποχώρησης των μαθητών στα σχολικά συγκροτήματα, στην καταπολέμηση του εμπορίου και μικρεμπορίου ναρκωτικών, όπως και του φαινομένου της επαιτείας, το οποίο συνυπάρχει με την εκμετάλλευση μικρών παιδιών.

Τέλος, ο κ. υπουργός ζήτησε από την αρμόδια Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος να υπάρξει ειδική μέριμνα για την καταπολέμηση της δράσης νεοναζιστικών ομάδων στο διαδίκτυο, οι οποίες προτρέπουν ευθέως σε κακουργηματικές πράξεις.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ακόμη ο Υπαρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Αδαμάντιος Σταματάκης, ο Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Νοτίου Ελλάδος, Αντιστράτηγος Σπυρίδων Παπασπύρου, ο Προϊστάμενος Κλάδου Ασφάλειας, Υποστράτηγος Δημήτριος Σοφιός, ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Αττικής, Υποστράτηγος Κωνσταντίνος Μιχαιρίνας, ο Διευθυντής Διεύθυνσης Αστυνομίας Αθηνών, Ταξίαρχος Γεώργιος Αρκουμάνης, ο Διευθυντής Διεύθυνσης Αστυνομίας Πειραιά, Ταξίαρχος Ιωάννης Διαμαντόπουλος, ο Διευθυντής Διεύθυνσης Αστυνομίας Νοτιανατολικής Αττικής, Ταξίαρχος Λουκάς Τουρπέτας, ο Διευθυντής Διεύθυνσης Αστυνομίας Βορειανατολικής Αττικής, Ταξίαρχος Γεώργιος Ζαφειρόπουλος, ο Διευθυντής Διεύθυνσης Αστυνομίας Δυτικής Αττικής, Ταξίαρχος Χρήστος Δραγατάκης, ο Διευθυντής Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, Ταξίαρχος Δημήτριος Γεωργατζής, ο Υποδιευθυντής Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, Ταξίαρχος Απόστολος Αλαμάνας, ο Διευθυντής Διεύθυνσης Αστυνομικών Επιχειρήσεων, Ταξίαρχος Ιωάννης Σιδηροκαστρίτης, ο Διοικητής Υποδιεύθυνσης Αποκατάστασης Τάξης, Αστυνομικός Διευθυντής Θεόδωρος Κουτσιάρης, ο Διευθυντής Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Αττικής, Ταξίαρχος κ. Δημήτριος Ζιάγκας, ο Διοικητής της Ομάδας Δίας-Δέλτα, Ταξίαρχος Σωτήριος Σωτηρόπουλος, ο Διευθυντής Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής, Ταξίαρχος Δημήτριος Παπαναγιώτου, ο Διευθυντής Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής , Ταξίαρχος Αντώνιος Μπάκας, ο Διευθυντής Διεύθυνσης Αλλοδαπών Α.Ε.Α, Ταξίαρχος Αλέξανδρος Δενέκος, ο Διευθυντής ΥΠ.Ο.Α.Δ.Η.Ε., Ταξίαρχος Βασίλειος Κοντογιάννης και ο Αξιωματικός ΥΠ.ΟΑ.Δ.Η.Ε., Αστυνομικός Υποδιευθυντής Αριστείδης Μούρτος.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ