Σαμαράς: Έτσι θα ανακάμψουμε

Σαμαράς: Έτσι θα ανακάμψουμε

Συνέντευξη στην Αξία παραχώρησε ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.

Σύμφωνα με τον κ. Σαμαρά, οι τέσσερις σταθμοί της πορείας για να βγούμε από την κρίση, είναι η επίτευξη όλο και μεγαλύτερων πρωτογενών πλεονασμάτων που ξεκινάει από φέτος, η ίδια η ανάκαμψη της οικονομίας, που ξεκινάει από την ερχόμενη χρονιά, η συμφωνία για τη βιωσιμότητα του χρέους, που θα ολοκληρωθεί μέσα στους επόμενους μήνες και η έξοδος της Ελλάδας στις διεθνείς αγορές, που δεν είναι μακριά, μέσα στο 2014.

Όπως ανέφερε ο κ. Σαμαράς, οι ελαφρύνσεις στο δημόσιο χρέος έχουν ήδη συμφωνηθεί από πέρυσι το Νοέμβριο, εφόσον η Ελλάδα πιάσει τους στόχους της.

Για το τραπεζικό σύστημα, ο Πρωθυπουργός επεσήμανε: «Ετοιμάζουμε νέα μέτρα που θα διευκολύνουν την παροχή ρευστότητας από τις τράπεζες στην αγορά, ώστε να τρέξει το χρήμα στην οικονομία».

Σχετικά με το θέμα της διαπλοκής, ο κ. Σαμαράς δήλωσε: «Κανείς δεν έχει δικαίωμα να προσπαθεί να επιβάλει τα συμφέροντά του, χρησιμοποιώντας μηχανισμούς αθέμιτης πίεσης. Δεν δεχόμαστε εκβιασμούς από κανέναν. Από κανέναν!».

Αναφορικά με το ζήτημα της Χρυσής Αυγής, ο κ. Σαμαράς υπογράμμισε το εξής: «Είναι νεοναζί. Η Δημοκρατία μας έχει τα όπλα, για να τσακίσει τέτοια φαινόμενα. Και την εγκληματική δραστηριότητα των ταγμάτων εφόδου θα την τσακίσουμε».

Ο Πρωθυπουργός διευκρίνισε, επίσης ότι «δεν θα υπάρξουν άλλες μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις. Αν ξεπερνάμε το στόχο του πρωτογενούς πλεονάσματος, το 70% αυτής της υπέρβασης θα το δίνουμε για ελαφρύνσεις σε ασθενή κοινωνικά στρώματα».

Πηγή: Η ΑΞΙΑ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ