«Ακουμπούν» βουλευτές της Χ.Α.

«Ακουμπούν» βουλευτές της Χ.Α.

Καταθέσεις και στοιχεία που «καίνε» ακόμη και βουλευτές της Χρυσής Αυγής φέρεται να έχει στα χέρια της η εισαγγελία του Αρείου Πάγου, που ανέλαβε να ερευνήσει εάν στοιχειοθετείται το αδίκημα της συγκρότησης εγκληματικής οργάνωσης που διώκεται σε βαθμό κακουργήματος και μπορεί να ανοίξει το δρόμο ακόμη και για προσωρινές κρατήσεις.

Στην ογκωδέστατη δικογραφία που έχει σχηματιστεί φαίνεται ότι προκύπτουν στοιχεία για εμπλοκή «ανθρώπων της νύχτας», αστυνομικών και επιχειρηματιών σε επιθέσεις και εκβιασμούς από στελέχη της Χρυσής Αυγής. Μέχρι στιγμής, όμως, δεν έχει αποκαλυφθεί σχέση με εν ενεργεία στρατιωτικούς ή μέλη των Ενόπλων Δυνάμεων.

Σύμφωνα με δικαστικές πηγές, η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου μετά την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου για βουλευτές της Χρυσής Αυγής διαθέτει στοιχεία και για άλλες παράνομες ενέργειες πλην της δολοφονίας του 34χρονου, Παύλου Φύσσα. Ο αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Χαράλαμπος Βουρλιώτης που έχει αναλάβει την ανάκριση πήρε τα ευρήματα των συνομιλιών που έχουν καταγραφεί από το «βαλιτσάκι» της ΕΥΠ. Σύμφωνα με πληροφορίες, ορισμένοι βουλευτές της Χρυσής Αυγής φέρονται να συνομιλούν με μέλη της οργάνωσης και τρίτα πρόσωπα για πράξεις που εμπίπτουν στις διατάξεις του Ποινικού Κώδικα. Έτσι δεν αποκλείεται να ζητηθεί ακόμη και η άρση τραπεζικού απορρήτου.

Οι δικαστικές αρχές, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, έχουν καταλήξει στα ονόματα των πρώτων υπόπτων, καθώς στο εδώλιο δεν θα καθίσει μόνο ο δολοφόνος του Παύλου Φύσσα. Η Εισαγγελία του Ανωτάτου Δικαστηρίου είναι έτοιμοι να ασκήσει διώξεις και σε όσους φέρονται ως δράστες σε υποθέσεις με άλλες επιθέσεις της Χρυσής Αυγής, οι οποίες έφτασαν στον Άρειο Πάγο από τον υπουργό Δημόσιας Τάξης, Νίκο Δένδια.

Η δικαστική έρευνα, λοιπόν, δεν εστιάζει μόνο στη δολοφονία αλλά και στη συγκέντρωση αποδείξεων και για άλλες παράνομες πράξεις, όπως επικίνδυνες σωματικές βλάβες, εκβιασμούς κ.λπ. Ήδη τα στοιχεία «δένουν» την εικόνα μίας εγκληματικής οργάνωσης που δρούσε με συγκεκριμένο τρόπο και ιεραρχία.

Οι δικαστικές αρχές επιχειρούν τώρα να συνδέσουν τα στοιχεία των υποθέσεων που έχουν στα χέρια τους με στόχο να αποκαλυφθεί ο σκληρός πυρήνας της Χρυσής Αυγής και η δράση των παραστρατιωτικών οργανώσεων.

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να ανοίξει και ο δεύτερος γύρος των μαρτυρικών καταθέσεων, ενώ με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται και η κατάθεση της συντρόφου του 34χρονου Παύλου Φύσσα που ήταν παρούσα στη δολοφονία του.

Την ίδια στιγμή συνεχίζονται με αμείωτη ένταση οι έρευνες της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ. για τις σχέσεις αστυνομικών με την οργάνωση. Οι «αδιάφθοροι» της ΕΛ.ΑΣ. χθες έκαναν έφοδο σε τρία ακόμη Αστυνομικά Τμήματα στη Δυτική Αθήνα προκειμένου να ερευνήσουν καταγγελίες αλλοδαπών, οι οποίοι υποστηρίζουν ότι πήγαιναν στα συγκεκριμένα τμήματα προκειμένου να υποβάλλουν μηνύσεις για ξυλοδαρμούς και απειλές και οι αστυνομικοί φέρονται να μην τις δέχονταν.

Πηγή: Real.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ