Δεν θέλει εθνικές εκλογές το ΠΑΣΟΚ

Δεν θέλει εθνικές εκλογές το ΠΑΣΟΚ

Ρεπορτάζ: Ζαφειριάδου Μαριτίνα

Με…ανακούφιση σχεδόν έκαναν δεκτές στο ΠΑΣΟΚ τις δηλώσεις του Γραμματέα της Χρυσής Αυγής Νίκου Μιχαλολιάκου, που άφηνε εκ νέου ανοιχτό το ενδεχόμενο να παραιτηθούν οι βουλευτές του κόμματός του και να οδηγηθούμε σε εκλογές στις συγκεκριμένες περιφέρειες όπου είχαν εκλεγεί.

Στο ΠΑΣΟΚ άλλωστε δεν θέλουν, δεν βλέπουν και εκτιμούν πως δεν πρέπει να γίνουν γενικευμένες, ήτοι εθνικές εκλογές, παραπέμποντας και σε «ξεκάθαρη» κατά την άποψή τους θέση του Μεγάρου Μαξίμου επ’ αυτού, ότι όπως το Σύνταγμα ορίζει, μία παραίτηση των βουλευτών της Χρυσής Αυγής θα ανοίξει τον δρόμο για τις κάλπες μόνο στις συγκεκριμένες περιφέρειες.

«Αυτό για εμάς δεν είναι απειλή, είναι ευκαιρία», λένε, παραπέμποντας και στην σχετική δήλωση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελου Βενιζέλου, που μιλώντας στο Reuters από τις ΗΠΑ όπου βρίσκεται, έκανε λόγο για «πολιτική αυτοκτονία» εκ μέρους της Χρυσής Αυγής και «πρώτης τάξεως ευκαιρία για την οργάνωση του λεγόμενου συνταγματικού τόξου εναντίον της».

Επιτελείς της Χαριλάου Τρικούπη, αργά χθες το βράδυ, σχολίαζαν ότι στόχος της Χρυσής Αυγής είναι να αλλάξει η ατζέντα και από τις κατηγορίες με τις οποίες βαρύνονται τώρα οι βουλευτές και τα στελέχη της, η επικαιρότητα να στραφεί γύρω από τις τοπικές εκλογές. Προέτρεπαν μάλιστα και τις υπόλοιπες δημοκρατικές δυνάμεις της χώρας «να μην αφήσουμε να γίνει αυτό» επιμένοντας να θυμίζουν τα εγκλήματα με τα οποία κατηγορούνται στελέχη του κόμματος του Νίκου Μιχαλολιάκου. «Έχουν έναν κόσμο πίσω τους που τους καλούν να παραιτηθούν για να δείξουν ότι είναι αντισυστημικό κόμμα», έλεγε κορυφαίος παράγοντας του ΠΑΣΟΚ, εκτιμώντας όμως ότι έχουν βρεθεί στο σημείο «ούτε να παραιτηθούν να μην μπορούν»…

Από την άλλη πλευρά, δεν αφήνουν ασχολίαστη στην Χαριλάου Τρικούπη και την στάση του ΣΥΡΙΖΑ, που μετά τις δηλώσεις του Νίκου Βούτση ότι «δεν θέλουμε και δεν πρέπει να διαμορφωθεί ένα ‘κάδρο’ που θα πάει δίπλα τα οικονομικά και τα κοινωνικά προβλήματα», εκτιμούν ότι «η Κουμουνδούρου μετακινήθηκε στη λογική Λαφαζάνη». Καταλογίζουν δε στο κόμμα του Αλέξη Τσίπρα ότι «θυσιάζει την προοπτική διάλυσης του νεοναζιστικού μορφώματος στο βωμό της συντήρησης ενός παρωχημένου και πια επικίνδυνου αντιμνημονιακού μπλοκ, το οποίο ως τώρα χρησιμοποίησε η Χρυσή Αυγή για το ‘ξέπλυμά’ της». Αντιστοίχως, δε, σχολίασαν και τη στάση του Δημήτρη Παπαδημούλη στη Βουλή όταν έκανε λόγο για μετατροπή τυχόν εκλογών σε δημοψήφισμα κατά του ναζισμού, αλλά και του μνημονίου…

Πηγή: Real.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ