ΒΙΝΤΕΟ-Σκληρή απάντηση του Βορίδη στον Κασιδιάρη

ΒΙΝΤΕΟ-Σκληρή απάντηση του Βορίδη στον Κασιδιάρη

 

Στην παραίνεση του Ηλία Κασιδιάρη να είναι «προσεκτικός» απάντησε ο Μάκης Βορίδης.  «Δεν είναι το ζήτημα να είμαι εγώ. Στο ζήτημα αυτό όλοι μας είμαστε πολύ προσεκτικοί», είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ.

«Προσέξαμε ότι πράγματι υπάρχουν 32 ποινικές δικογραφίες που εμπλέκονται μέλη και βουλευτές της ΧΑ και φέρονται ότι τέλεσαν αξιόποινες πράξεις. Προσέξαμε ότι η αρμόδια αστυνομική αρχή ενημέρωσε τον υπουργό για  την ύπαρξη αυτών των δικογραφιών. Τι όφειλε να πράξει ο υπουργός; Να  αγνοήσει και να κάνει τα στραβά τα μάτια; Ο υπουργός έκανε το αυτονόητο. Διαβίβασε το σύνολο των δικογραφιών προς ποινική αξιολόγηση στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου», τόνισε ο κ. Βορίδης, υπογραμμίζοντας ότι ερευνάται εξ αυτών εάν προκύπτει συντονισμένη δράση και ότι ενδεχομένως η Χρυσή Αυγή να είναι εγκληματική οργάνωση.  

«Η κυβέρνηση αλλά και η Κ.Ο. της ΝΔ ουδέν έτερον έχει πράξει και αναμένει με προσοχή την κρίση των δικαστικών αρχών .Αλλά δεν έχω κρύψει ότι σε περίπτωση που υπάρξει απόφαση των δικαστικών αρχών, υπάρχει ανάγκη το πολιτικό σύστημα να τοποθετηθεί και να ευθυγραμμιστεί απέναντι σε αυτή την απόφαση», επεσήμανε.

Ελπίζω, σημείωσε ο κ. Βορίδης,  ότι «δεν ξεχνά κανείς ποιανού μέλους ήταν ο δράστης της συγκεκριμένης ανθρωποκτονίας», ενώ έκανε αναφορά σε δημοσιεύματα σχετικά «με ποιον επικοινωνούσε ο συγκεκριμένος δολοφόνο».

«Φαντάζομαι ότι δεν θα επιτρέψουμε κανείς ακόμα και οι ίδιοι οι ενδιαφερόμενοι να εκτραπούν σε ένα χυδαίο περιθώριο συνωμοσιολογίας σε ένα χυδαίο πεδίο στο οποίο προσπαθούν να αποστούν κάποιοι και κυρίως οι πράξαντες και οι ηθικοί αυτουργοί της πράξεως τις δικές τους ευθύνες για μια δολοφονία», πρόσθεσε.

 

Ο κ. Βορίδης επανέλαβε ότι τόσο προσωπική του θέση όσο και θέση της ΝΔ να μην τεθεί εκτός νόμου η Χρυσή Αυγή για λόγους ιδεολογικοπολιτικούς . «Άλλο για ζήτημα εγκληματικών πράξεων. Από εκεί θα γεννηθούν πολιτικά ζητήματα που θα πρέπει να αντιμετωπιστούν» , υπογράμμισε.

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ