• Σαμαράς: Καμία ανοχή

  7:14 πμ, Πέμπτη 26 Σεπ 2013 7:14 πμ, Πέμπτη 26 Σεπ 2013

  Σαμαράς: Καμία ανοχή

  Ρεπορτάζ: Σταθόπουλος Σωτήρης

  Τα πρώτα αποτελέσματα της δικαστικής έρευνας για την Χρυσή Αυγή αναμένουν στο Μαξίμου προκειμένου να προχωρήσουν στα επόμενα βήματα.

  Ο Πρωθυπουργός είναι αποφασισμένος να βάλει τέλος στην «νεοναζιστική» οργάνωση - όπως την έχει χαρακτηρίσει - και έχει ζητήσει την πλήρη διερεύνηση της υπόθεσης. Παράλληλα βρίσκεται σε ανοιχτή γραμμή με τους Ν. Δένδια και Χ. Αθανασίου και ενημερώνεται διαρκώς για όλες τις εξελίξεις. Στόχος είναι όσοι αποδειχθούν ότι εμπλέκονται – ακόμα και βουλευτές - σε εγκληματικές ενέργειες να τιμωρηθούν παραδειγματικά.

  Το επόμενο βήμα και εφόσον αποδειχθούν τα όσα κατηγορούνται τα στελέχη της θα είναι η κατάθεση από τον υπουργό Εσωτερικών Γ. Μιχελάκη της νομοθετικής ρύθμισης που αφορά την κατάργηση της χρηματοδότησης της Χρυσής Αυγής και εκεί η κυβέρνηση θα ζητήσει την συναίνεση όλων των κομμάτων του συνταγματικού τόξου.

  Την ίδια ώρα όλες οι μετρήσεις που φτάνουν στο Μαξίμου δείχνουν σημαντική μείωση των ποσοστών της Χρυσής Αυγής και ένα μέρος των γαλάζιων ψηφοφόρων να επιστρέφει στη ΝΔ. Στελέχη που βρίσκονται κοντά στον Πρωθυπουργό εκτιμούν πως σε περίπτωση που αποδειχθεί ότι πρόκειται για μια εγκληματική οργάνωση τότε θα χάσει ακόμα μεγαλύτερο μέρος της δύναμης της. Γι αυτό τον λόγο όλο το επόμενο διάστημα θα συνεχιστεί το σφυροκόπημα εναντίον της Χρυσής Αυγής από όλα κυβερνητικά στελέχη και τους βουλευτές της ΝΔ, παράλληλα έχει εγκαταλειφθεί το σενάριο στο να τεθεί εκτός νόμου η ακροδεξιά παράταξη και αυτό αποδεικνύεται από τις δηλώσεις των τελευταίων ημερών

  Οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής απειλούν με παραίτηση

  Το σενάριο παραίτησης όλων των βουλευτών της Χρυσής Αυγής και προκήρυξης συμπληρωματικών εκλογών στις περιφέρειες όπου έχει εκλέξει βουλευτές το κόμμα δεν αποκλείουν στην ακροδεξιά παράταξη.

  Την πληροφορία μετέδωσε χθες το πρωί από την ραδιοφωνική του εκπομπή στον Real.FM 97.8 ο Νίκος Χατζηνικολάου.

  Πληροφορίες αναφέρουν πως το σχετικό σενάριο έχει πέσει στο τραπέζι τις δύο τελευταίες ημέρες από στελέχη της Χρυσής Αυγής που βρίσκον��αι κοντά στον Ν. Μιχαλολιάκο.

  Κυβερνητικοί κύκλοι τόνιζαν χαρακτηριστικά «Δεν νομίζουμε ότι θα το κάνουν. Είναι ψοφοδεείς για να παραιτηθούν των προνομίων που τους δίνει η κοινοβουλευτική δημοκρατία».

  Η ίδια απειλή πριν από ένα χρόνο

  Κατά την ψήφιση νέων επώδυνων οικονομικών μέτρων κυκλοφορούσε πάλι το σενάριο της ομαδικής παραίτησης της κοινοβουλευτικής ομάδας της Χρυσής Αυγής. Τελικά η απόφαση δεν ελήφθη ποτέ.

  Πηγή: Real.gr

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα