Κεδίκογλου: Από την άνοιξη η Ελλάδα στα πόδια της

Κεδίκογλου: Από την άνοιξη η Ελλάδα στα πόδια της

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου, μίλησε στον Real Fm και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου, για τις διαβουλεύσεις με την τρόικα, τις Γερμανικές εκλογές, την ανεργία αλλά και το εισιτήριο νοσηλείας στα νοσοκομεία.

«Εξελίσσονται οι διαβουλεύσεις των υπουργείων με την τρόικα. Το σαββατοκύριακο θα υπάρξει και νέα συνάντηση με τον υπουργό οικονομικών. Προχωράμε καλά», σχολίασε αρχικά για την τρόικα ο κ. Κεδίκογλου και συνέχισε:

«Το πλέον σημαντικό είναι η Ελλάδα να ισχυροποιήσει τη θέση της. Είναι σημαντικό ότι είμαστε πειστικοί με το πρωτογενές πλεόνασμα».

«Πρέπει να δούμε τη συνολική εικόνα, τι Ευρώπη θέλουμε. Όλοι διδάσκονται. Η ευρωπαϊκή ένωση δεν περίμενε μια τέτοια κρίση. Αντιμετωπίζεται στην πορεία με διδαχή από τα σφάλματα που έχουν γίνει. Εμείς ελπίζουμε να πάρουμε καλύτερες αποφάσεις για το μέλλον», είπε σχετικά με τον ρόλο που θα παίξει το αποτέλεσμα των εκλογών στην Γερμανία.

«Ο στόχος ο μεγάλος είναι η καταπολέμηση της ανεργίας. Αυτό γίνεται μόνο μέσω της ανάπτυξης και η λέξη κλειδί για την ανάπτυξη είναι η ρευστότητα», είπε ακόμα ο κ. Κεδίκογλου και συμπλήρωσε ότι «η Ελλάδα με το πρωτογενές πλεόνασμα αποδεικνύει ότι δεν χρειάζεται κάθε μέρα νέα δανεικά. Εμείς φιλοδοξούμε από την άνοιξη και πέρα, η Ελλάδα να στέκεται στα πόδια της».

Τέλος, για το εισιτήριο νοσηλείας στα νοσοκομεία είπε: «Είναι ένα μέτρο το οποίο αφορά την εισαγωγή, τη νοσηλεία στο νοσοκομείο και αφορά μόνο εκείνους οι οποίοι έχουν εργασία και κάποιο συγκεκριμένο εισόδημα».

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ