Οι δηλώσεις των βουλευτών που κατέθεσαν για την Χ.Α.

Οι δηλώσεις των βουλευτών που κατέθεσαν για την Χ.Α.

 

Για τεράστιες ευθύνες της κυβέρνησης όσον αφορά στην “καθυστέρηση που επέδειξε στην αντιμετώπιση της εγκληματικής δράσης, που αποδίδεται στα μέλη της Χρυσής Αυγής” έκανε λόγο ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Λαφαζάνης, εξερχόμενος του γραφείο του αντιεισαγγελέως του Αρείου Πάγου Χαρ. Βουρλιώτη.

 

Οι ενέργειες της κυβέρνησης είναι πλημμελείς και έχουν πολιτική στόχευση και σκοπιμότητα, και όχι την αντιμετώπιση του φαινομένου τόνισε ο κ. Λαφαζάνης, προσθέτοντας: “Για την εγκληματική δράση της Χρυσήγς Αυγής, είναι καταπέλτης η έκθεση του Συνηγόρου του Πολίτου, η έκθεση του Συμβουλίου της Ευρώπης, που περιέχουν τεκμηριωμένα στοιχεία και αποδίδουν εγκληματικές ευθύνες στη ΧΑ. Η αντιμετώπιση του φασιστικού φαινομένου δεν είναι υπόθεση των αστυνομικών και των δικαστικών αρχών”. Για να κλείσει η πόρτα στον φασισμό πρέπει να απαλλαγούμε από τα μνημόνια και την τρόικα είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η διείσδυση της ΧΑ στα Σώματα Ασφαλείας και τον στρατό έχει έκταση. Δεν βλέπω τη βούληση από την κυβέρνηση να αντιμετωπίσει πραγματικά τους θύλακες. Χρειάζεται εκδημοκρατισμός, όπως ομόθυμα θέλει η πλειοψηφία του λαού και των σωμάτων ασφαλείας, επεσήμανε ο κ. Λαφαζάνης.

 

Από την πλευρά του ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Παναγιώτης, μετά την κατάθεσή του, εξέφρασε την πεποίθηση ότι η Χρυγή Αυγή δρα εγκληματικά χωρίς κανέναν σεβασμό στη Δημοκρατία και τους θεσμούς. Σημείωσε ωστόσο ότι η Δημοκρατία αντιδρά, έστω καθυστερημένα, με τρόπο θεσμικό.

Η βουλευτής της ΝΔ Σοφία Βούλτεψη, κατά την αποχώρησή της από το δικαστικό μέγαρο του Αρείου Πάγου, δήλωσε ότι η Δικαιοσύνη πρέπει να συνεχίσει το έργο της και να πράξει το καθήκον της για την προάσπιση της Δημοκρατίας.

Από την πλευρά της ΔΗΜΑΡ, έχει προσέλθει στον Άρειο Πάγο για να καταθέσει, ο βουλευτής Βασίλης Οικονόμου.

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ