Μπακογιάννη: Σωστή η μετωπική σύγκρουση με την Χ.Α

Μπακογιάννη: Σωστή η μετωπική σύγκρουση με την Χ.Α

Η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και πρώην υπουργός, Ντόρα Μπακογιάννη, μίλησε στον Real Fm και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου, για τις εκλογές στη Γερμανία, την κινητικότητα αλλά και την Χρυσή Αυγή.

«Πρόκειται περί ενός μεγάλου προσωπικού θριάμβου της Μέρκελ. Οι Γερμανοί ψήφισαν τελικά Ευρωπαϊκά. Ο καταποντισμός των φιλελευθέρων οφείλεται στην αντιευρωπαϊκή και ανθελληνική πολιτική που είχαν», σχολίασε αρχικά η κ. Μπακογιάννη και συνέχισε:

«Με την ανυπαρξία της Γαλλίας να κρατήσει ισορροπητικό ρόλο, βρέθηκε να παίζει μπάλα μόνη της η Μέρκελ. Θα χρειαστεί οπωσδήποτε τον μεγάλο συνασπισμό. Η Μέρκελ από την Γερμανία πήρε την δικαίωση που ήθελε και θα κοιτάξει».

«Εγώ πιστεύω στην Ευρωπαϊκή προοπτική. Η Ευρώπη είναι στον πάτο του βαρελιού. Είναι η μεγαλύτερη κρίση από την ίδρυση της. Κυρίως μετά τις ευρωεκλογές, η ώρα της αλήθειας πλησιάζει. Η Ευρώπη η θα διαλυθεί ή θα βγει από αυτή την κρίση ενωμένη και έχοντας πάρει το μάθημα της», σχολίασε ακόμα η κ. Μπακογιάννη.

«Η κινητικότητα και οι απολύσεις θα πρέπει να διαχωριστούν πλήρως», υποστήριξε μεταξύ άλλων για την κινητικότητα ενώ για τη Χρυσή Αυγή είπε:

«Ορθώς κινείται μετωπικά η κυβέρνηση με τη Χρυσή Αυγή. Το άρθρο 187 έχει την δυνατότητα να αντιμετωπίσει την δράση εγκληματικής οργάνωσης. Σωστή η μετωπική σύγκρουση» και πρόσθεσε:

«Θα ήταν χρήσιμη μια σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών. Τώρα ή και μεταγενέστερα. Η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών δεν θα έδινε απάντηση στο δικαστικό θέμα, θα έδειχνε ότι τα κόμματα είναι αποφασισμένα να υπερασπιστούν την κοινοβουλευτική μας δημοκρατία. Είναι μια αρχή συνεννόησης που είναι απαραίτητη».

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ