Κόντρα Παπαδημούλη-Χρυσοχοϊδη

Κόντρα Παπαδημούλη-Χρυσοχοϊδη

Ρεπορτάζ: Ζαφειριάδου Μαριτίνα

Την απόσυρση της τροπολογίας που απαλλάσσει τους κατόχους μετοχών σε ναυτιλιακές εταιρίες από την υποχρέωση δήλωσής τους στο πόθεν έσχες που καταθέτουν, ζήτησαν διακομματικά οι βουλευτές που μετέχουν στην αρμόδια επιτροπή, όπου συζητείται το νομοσχέδιο του υπουργείου Υποδομών για τις υπεραστικές μεταφορές. 

«Δεν μπορεί να ψηφιστεί, τουλάχιστον από μένα», είπε ξεκινώντας ο πρόεδρος της Επιτροπής, Γιώργος Βλάχος, για να συνεχίσει σε υψηλούς τόνους ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης. Κάνοντας λόγο για «φωτογραφική, σκανδαλώδη, ύποπτη και με έντονη οσμή διαπλοκής, τροπολογία», και αναρωτούμενος ποιους ευνοεί, δεδομένου ότι πόθεν έσχες καταθέτουν πολιτικοί, κρατικοί αξιωματούχοι αλλά και καναλάρχες, εκδότες κ.α., καθώς και ότι «τελευταία αρκετοί εφοπλιστές έχουν μπει μέσω αχυρανθρώπων σε ΜΜΕ και μερικοί διαφημίζουν και τη φιλία τους με πρωθυπουργό», ο κ.Παπαδημούλης έκανε λόγο για «άνιση μεταχείριση και κοροΐδία», ζητώντας την απόσυρση της τροπολογίας και κάνοντας έκκληση στους συναδέλφους του να μην την ψηφίσουν.

Παρά το γεγονός ότι την απόσυρση της τροπολογίας, ζήτησαν ακόμα οι εκπρόσωποι του ΠΑΣΟΚ Θάνος Μωραΐτης, των ΑΝΕΛ Μίκα Ιατρίδη, της ΔΗΜΑΡ Ασημίνα Ξηροτύρη, του ΚΚΕ Νίκος Μωραΐτης, αλλά και της ΝΔ Μάξιμος Σενετάκης, η τοποθέτηση του κ.Παπαδημούλη ήταν αυτή που προκάλεσε την έντονη αντίδραση του υπουργού Υποδομών Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, οδηγώντας μάλιστα σε διαξιφισμό σε υψηλούς τόνους μεταξύ τους. 

«Την τροπολογία την έχει καταθέσει ο υπουργός Δικαιοσυνης», είπε ο κ.Χρυσοχοΐδης, παραπέμποντας ουσιαστικά στον Χαράλαμπο Αθανασίου να δώσει εξηγήσεις. « Την συνυπογράψαμε γιατί υπάρχει σειρά πραγμάτων που έπρεπε να υπογράψουμε. Προστέθηκε τελευταία στιγμή το κείμενο της διάταξης και θα μας εξηγήσει ο υπουργός Δικαιοσύνης», είπε, με τον πρόεδρο της Επιτροπής Γιώργο Βλάχο να επιχειρεί να βάλει τέλος στη συζήτηση, ζητώντας αναμονή ως την Τετάρτη ώσπου θα τοποθετηθεί ο κ.Αθανασίου, επαναλαμβάνοντας πάντως πως και εκείνος ως βουλευτής δεν το ψηφίζει και προσθέτοντας «τέρμα αυτά τα παιχνιδάκια στην πλάτη των βουλευτών». 

«Όλοι λένε να την αποσύρουμε», παρατήρησε ο κ.Παπαδημούλης, ρίχνοντας ευθύνες στον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, καθώς «όποιος συνυπογράφει το πακέτο, υπογράφει το όλον», όπως είπε, ζητώντας από τον ίδιο, εφόσον παίρνει αποστάσεις, να μεταφέρει το μήνυμα στον «κρυπτόμενο υπουργό», όπως χαρακτήρισε τον κ.Αθανασίου, ότι «τέρμα με αυτές τις ρυθμίσεις».

«Δεν είμαι κομιστής ή αγγελιοφόρος του υπουργού Δικαιοσύνης, ή οποιουδήποτε άλλου», σήκωσε το γάντι ο κ.Χρυσοχοΐδης, με τον Δημήτρη Παπαδημούλη να τον ρωτά αν την είχε διαβάσει πριν την υπογράψει, παραπέμποντας εμμέσως σε παλιότερη δήλωσή του ότι δεν είχε διαβάσει το μνημόνιο. «Αφήστε τα αυτά κύριε λαϊκιστά, με τα ανέκδοτα τα λαϊκιστικά», είπε, «σας παρακαλώ να είστε σοβαρός». Ο κ.Χρυσοχοΐδης, παρέπεμψε για άλλη μια φορά στον υπουργό Δικαιοσύνης, να υποστηρίξει ή να αποσύρει την τροπολογία που κατέθεσε.

 

Πηγή: real.gr

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ