Σε δικαστικό «κλοιό» η Χ.Α.

Σε δικαστικό «κλοιό» η Χ.Α.

Στο «μικροσκόπιο» της δικαιοσύνης, των διωκτικών αρχών και δύο υπουργείων μπαίνει η Χρυσή Αυγή, μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από τον 45χρονο χρυσαυγίτη στο Κερατσίνι.

Η εισαγγελέας του ανωτάτου δικαστηρίου, Ευτέρπη Κοτζαμάνη έδωσε παραγγελία στον αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Χαράλαμπο Βουρλιώτη, ώστε να ερευνήσει τις 33 δικογραφίες που έχουν σταλεί από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Νίκο Δένδια και να ερευνηθεί εάν υφίσταται το αδίκημα της εγκληματικής οργάνωσης. Η κ. Κοτζαμάνη ζήτησε, μάλιστα, το πόρισμα να δοθεί άμεσα ώστε οι 33 υποθέσεις να ενοποιηθούν σε μια δικογραφία και να γίνει ταχύτερα η έρευνα.

Πρόταση για αναστολή της κομματικής χρηματοδότησης

Την ίδια ώρα, τέλος στην κρατική χρηματοδότηση κομμάτων στα οποία γίνεται έρευνα σε σχέση με εγκληματικές ενέργειες, ζητεί να μπει ο Νίκος Δένδιας, με επιστολή του προς τον υπουργό Εσωτερικών, Γιάννη Μιχελάκη. Στην πρόταση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη γίνεται λόγος για διακοπή της χρηματοδότησης κομμάτων, των οποίων οι αρχηγοί ή περισσότεροι από το 1/10 των βουλευτών παραπέμπονται για αδικήματα των άρθρων 187 ή 187α ή 187γ ή για κακούργημα που τιμωρείται με ποινή κάθειρξης άνω των 10 ετών.

Πάντως, ο κ. Δένδιας, μέσω της συνέντευξης του στη Realnews, προανήγγειλε ότι «ήρθε η ώρα να συζητηθεί το ενδεχόμενο να βγει εκτός νόμου η Χρυσή Αυγή».

Έρευνα για την εκπαίδευση μελών της Χ.Α. διέταξε ο Αβραμόπουλος

Στο μεταξύ, εντολή για να διερευνηθεί το ενδεχόμενο εκπαίδευσης μελών της Χρυσής Αυγής από εν ενεργεία στελέχη των Ειδικών Δυνάμεων έδωσε στον αρχηγό ΓΕΕΘΑ, Μιχαήλ Κωσταράκο, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Δημήτρης Αβραμόπουλος.

Αφορμή στάθηκε συνέντευξη μέλους της οργάνωσης στο «Βήμα της Κυριακής», σύμφωνα με την οποία μέλη της Χρυσής Αυγής λαμβάνουν ειδική εκπαίδευση με όπλα από στελέχη των ΟΥΚ, των ΛΟΚ και άλλων ειδικών μονάδων.

 

Πηγή: Real.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ