Το ΣΔΟΕ “μπαίνει” στη Χρυσή Αυγή

Το ΣΔΟΕ “μπαίνει” στη Χρυσή Αυγή

Του ΣΩΤΗΡΗ ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΥ

Φύλλο και φτερό αναμένεται να κάνει το επόμενο διάστημα το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος τα οικονομικά στοιχεία της Χρυσής Αυγής, τα οποία δεν έχουν ελεγχθεί ποτέ μέχρι σήμερα.

Στο στόχαστρο θα μπουν οι επιχορηγήσεις, τα έσοδα από τρίτους (δωρεές, προσφορές, κουπόνια ενίσχυσης κ.ά.), τα χρήματα που δαπανήθηκαν για τα συσσίτια, οι πόροι με τους οποίους λειτουργούν οι οργανώσεις σε όλη τη χώρα, αλλά και τα «χαρτζιλίκια» που έδιναν στα μέλη τους – αν, δηλαδή, υπάρχουν παραστατικά για όλα τα έξοδα και τα έσοδα του κόμματος. 

ΠΑΤΗΣΤΕ ΠΑΝΩ ΣΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ και διαβάστε αναλυτικά το δημοσίευμα

                

«Να κάνετε ό,τι είναι απαραίτητο»

ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ, του ΘΑΝΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ

Με βαθιά ανησυχία και προβληματισμό παρακολουθούν οι Βρυξέλλες τα τεκταινόμενα στην Ελλάδα, με την άνοδο της ακροδεξιάς, την πολιτική και τη ρατσιστική βία. Κοινοτικός αξιωματούχος, που μίλησε στη Realnews υπό την προϋπόθεση της ανωνυμίας, επεσήμανε ότι «αυτά που συμβαίνουν στην Αθήνα δεν έχουν θέση σε κράτος-μέλος της ένωσης» και ότι η «οικονομική κρίση, το μνημόνιο και η οικονομική δυσπραγία δεν μπορούν σε καμία περίπτωση να αποτελούν άλλοθι για κανέναν». Οπως είπε χαρακτηριστικά, «σε οικονομική προσαρμογή, με ανεργία και ύφεση, είναι η Πορτογαλία, η Ιρλανδία και η Ισπανία, δεν έγιναν όμως οι Ισπανοί νεοναζί». Η οργή των κοινοτικών αξιωματούχων και των Ευρωπαίων διπλωματών ξεπερνά τα όρια της συνήθους κριτικής, διότι η παρουσία και η δράση παρακρατικών και νεοναζί στην Ελλάδα ξεπερνούν τα όρια του συνήθους ευρωσκεπτικισμού. Οπως εξηγεί στην Realnews διπλωμάτης που στο παρελθόν είχε αντιμετωπίσει παρόμοιο πρόβλημα, «η Ευρωπαϊκή Ενωση συνεστήθη για να μην ξαναζήσουμε τη θηριωδία του ναζισμού». Προσθέτει, μάλιστα, ότι «στην Ελλάδα δεν πρέπει επ’ ουδενί να βρεθεί κάποιος Φον Πάπεν».

ΠΑΤΗΣΤΕ ΠΑΝΩ ΣΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ και διαβάστε αναλυτικά το δημοσίευμα

                 

ΠΑΤΗΣΤΕ ΠΑΝΩ ΣΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ και διαβάστε τα αποκαλυπτικά ρεπορτάζ για τον Φάκελο: Χρυσή Αυγή

                  

Πηγή: Real.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ