ΣΥΡΙΖΑ κατά κυβέρνησης για το ΝΑΤ

ΣΥΡΙΖΑ κατά κυβέρνησης για το ΝΑΤ

«Η κυβέρνηση διαλύει τα ασφαλιστικά ταμεία και έφτασε και στο πολύπαθο ΝΑΤ» αναφέρεται, μεταξύ άλλων, σε ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.

Η ανακοίνωση από την Κουμουνδούρου:

«Η πρόθεση της κυβέρνησης, να διαλύσει όλες τις κοινωνικές υπηρεσίες της χώρας, καταλύοντας και τις τελευταίες δομές του δημοσίου, έφτασε και στα ασφαλιστικά Ταμεία. Με πρόσχημα την «κινητικότητα» και τη δήθεν αξιολόγηση των οργανισμών, οδηγεί χιλιάδες εργαζομένους, στην απόλυση. Μέσα σ αυτή την ανηλεή επίθεση, η κυβέρνηση συμπεριέλαβε και το πολύπαθο ΝΑΤ.

Το ταμείο των ναυτικών, που εξυπηρετεί πάνω από 120.000 συνταξιούχους, έχει 140 εργαζομένους!!! Από αυτούς τους εργαζομένους η κυβέρνηση απαιτεί να υπάρξει πλεονάζον προσωπικό.

Το Τμήμα Ναυτιλίας του ΣΥΡΙΖΑ, καταγγέλλει την απαράδεκτη αυτή απαίτηση και καλεί την κυβέρνηση, να στέρξει -έστω και τώρα- τους συνταξιούχους του κύματος, που αφού περιέκοψε τις συντάξεις τους, διέλυσε την ιατροφαρμακευτική τους περίθαλψη καταργώντας τον Οίκο Ναύτου, προσπαθεί τώρα να οδηγήσει σε κατάρρευση το ασφαλιστικό τους Ταμείο.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, θα υπερασπιστεί με κάθε τρόπο τα εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων στο ΝΑΤ και καλεί την κυβέρνηση, να μην προχωρήσει στην περαιτέρω αποστελέχωση του Ταμείου, αλλά αντίθετα να το ενισχύσει, με προσωπικό.

Δηλώνουμε, για άλλη μια φορά, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα νομιμοποιήσει τέτοιες αποφάσεις και από θέση κυβερνητικής ευθύνης, θα αποκαταστήσει κάθε παράνομη και καταχρηστική απόλυση».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ