Η απάντηση του Λαζαρίδη στην Κωνσταντοπούλου

Η απάντηση του Λαζαρίδη στην Κωνσταντοπούλου

 

Τη θέση του ότι «πέρα από τη βία υπάρχει και ένταση, που οδηγεί στη βία και μπορεί να οδηγεί σε χειρότερη βία», επανέλαβε ο βουλευτής της ΝΔ Χρύσανθος Λαζαρίδης, αυτή τη φορά από το βήμα της Βουλής, απαντώντας στη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ζωή Κωνσταντοπούλου, η οποία ζήτησε εκ νέου απάντηση για τα όσα χθες είπε ο βουλευτής Επικρατείας και σύμβουλος του πρωθυπουργού.

«Αναμένω τη θέση της κυβέρνησης για τη συνεχιζομένη, εμπρηστική, προκλητική, πρακτόρικη και προβοκατόρικη επίθεση του κ. Λαζαρίδη στον ΣΥΡΙΖΑ. Όταν ο σύμβουλος του πρωθυπουργού επιλέγει να τοποθετηθεί λέγοντας ότι το κόμμα, που βρίσκεται στη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, είναι δήθεν εκτός συνταγματικού τόξου, αντιλαμβάνεστε ότι δεν είναι ζήτημα προσωπικής διαχείρισης και διάθεσης. Κανείς δεν μπορεί να παίζει με τη Δημοκρατία» είπε η κ. Κωνσταντοπούλου και ανέφερε ότι «δημιουργεί μείζονα ανησυχία η επιμονή του κ. Λαζαρίδη να μιλά για νεκρούς που θα έρθουν, προσφέροντας υπηρεσίες».

Επανέλαβε δε ότι υπάρχει μεγάλη ευθύνη στην κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό, τονίζοντας πως «κανείς δεν δικαιούνται να προσποιείται ότι αγνοεί τα σχέδια αποσταθεροποίησης που υπάρχουν εις βάρος της χώρας, και αποδεικνύονται από ποινικές υποθέσεις που εκκρεμούν στα δικαστήρια, και να αγνοεί τι σημαίνει προβοκάτσια».

«Ναι, προσφέρω υπηρεσία, όταν προειδοποιώ ότι πέρα από τη βία υπάρχει και ένταση που οδηγεί στη βία, που μπορεί να οδηγεί σε χειρότερη βία και πρέπει να το αποτρέψουμε» απάντησε ο Χρύσανθος Λαζαρίδης και τόνισε: «Έχω κάθε δικαίωμα να κάνω κριτική σε αυτούς που κατά τη γνώμη μου καλλιεργούν αυτήν την ένταση. Δεν μπορεί να στοχοποιούμαι γι’ αυτό. Έχω κάθε δικαίωμα να προειδοποιώ ότι για τα επόμενα κρούσματα βίας που θα υπάρξουν, αν δεν προέρχονται μόνο από τη γνωστή πλευρά, θα έχουν ευθύνες κι αυτοί που δεν άκουσαν την προειδοποίηση τώρα. Κι αυτό που θέλω να κάνω είναι όλοι να γίνουμε πιο υπεύθυνοι εδώ μέσα. Κι όταν λέω όλοι εννοώ όλοι».

Ο βουλευτής της ΝΔ απευθύνθηκε προς την πτέρυγα του ΣΥΡΙΖΑ για να προσθέσει: «Γιατί κανένας σας δεν είναι υπεράνω κριτικής. Κι αυτή την κακή συνήθεια, να στοχοποιείτε όποιον σας λέει αυτά που ακούγονται σε όλη την κοινωνία, πρέπει να το κόψετε αυτό, το να στοχοποιείτε όποιον σας καλεί να αναλάβετε τις ευθύνες σας κι όποιον σας μιλάει για αλήθειες τις οποίες δεν μπορεί να αμφισβητήσετε. Δεν είστε υπεράνω κριτικής. Θα τη δέχεστε. Θα την ακούτε. Χωρίς αυτές τις ανοησίες περί πρακτόρικης και προβοκατόρικης επίθεσης».

Απεθυνόμενος δε ειδικώς προς τη Ζωή Κωνσταντοπούλου ρώτησε: «Αν σας έλεγαν εσάς κάτι τέτοιο πως θα αντιδρούσατε; Και γιατί εγώ τάχα πρέπει να αντιδράσω λιγότερο; Κι απευθύνομαι στους εχέφρονες ανάμεσά σας -και υπάρχουν πολλοί- και σας λέω: Αν εσείς τα εισπράττατε αυτά, επειδή κάνετε κριτική, καθόλα θεμιτή -και έχετε πει πολύ χειρότερα εσείς- πώς θα αντιδρούσατε;». «Δεν θέλω να μου απαντήσετε εδώ μέσα, σκεφτείτε το», κατέληξε προς το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Επίσης, ο κ. Λαζαρίδης, στην αρχή της δήλωσής του, είπε πως δεν υποχρεούται να απολογείται για διάφορα σενάρια συνωμοσίας που ευφευρίσκουν διάφοροι, ενώ επανέλαβε ότι επέκρινε την κ. Κωνσταντοπούλου ότι με την παρουσία της πολλές φορές ευτελίζει το Κοινοβούλιο, ανέφερε πως ο ίδιος θεωρεί, όπως και άλλοι, ότι «δεν την έβρισε» και πρόσθεσε ότι η κ. Κωνσταντοπούλου κατηγόρησε ως «βιαστές της Δημοκρατίας» και «παραχαράκτες» βουλευτές, ενώ άλλοι «καλούν σε ραντεβού στα γουναράδικα, δηλαδή στα εκδοροσφαγεία».

«Οι φράσεις αυτές είναι βαριές και κομμάτι μιας πρακτικής κλιμάκωσης, και το κακό είναι ότι δεν το καταλαβαίνετε ή κάνετε πως δεν το καταλαβαίνετε. Δυστυχώς με αυτό που κάνετε, βλάπτετε και τη χώρα και τη Δημοκρατία. Αυτά που ξεστομίζετε εδώ μέσα και έξω -όπως στα σχολεία τα περί ανατροπής- δημιουργούν ένα υπόστρωμα βίας, η οποία οδηγεί σε σύγκρουση, η οποία σύγκρουση οδηγεί σε περισσότερη βία και μπορεί να οδηγήσει -όπως έχει οδηγήσει πολλές φορές ως τώρα- και σε αιματηρά περιστατικά και θανάτους» ανέφερε ο κ. Λαζαρίδης.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ