Εισηγήσεις στον Σαμαρά για τη Χ.Α

Εισηγήσεις στον Σαμαρά για την Χ.Α

Ρεπορτάζ: Σταθόπουλος Σωτήρης

 

«Δεν πάει άλλο, πρέπει να διασφαλιστεί η σταθερότητα, εδώ και τώρα». Σε αυτό το συμπέρασμα κατέληξε ο πρωθυπουργός και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης μετά την 5ωρη σύσκεψη που είχαν στο Μαξίμου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Real.gr ο Πρωθυπουργός δέχθηκε εισηγήσεις από ορισμένους συνεργάτες του να τεθεί εκτός νόμου η Χρυσή Αυγή κάτι που συζητήθηκε και στη συνάντηση που είχε με τον Ευ. Βενιζέλο. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ στο πρόσφατο παρελθόν είχε ταχθεί υπέρ στο να τεθεί και επίσημα εκτός συνταγματικού τόξου η ακροδεξιά.

Ωστόσο οι εισηγήσεις αυτές δεν συγκεντρώνουν μέχρι στιγμής πολλές πιθανότητες καθώς επικράτησε η άποψη πως με αυτό τον τρόπο θα ενισχυθεί η Χρυσή Αυγή ενώ μπορεί να συμμετάσχει στις όποιες εκλογικές διαδικασίες με διαφορετικό όνομα και πολιτικό συνδυασμό.

Τελικά συμφωνήθηκε – είπε και ο Ευ. Βενιζέλος – η Χρυσή Αυγή να αντιμετωπιστεί πολιτικά, δικαστικά και αστυνομικά, ενώ θα συνεχιστεί και η θεωρία των «δύο άκρων» με την οποία συμφωνεί απόλυτα ο Α. Σαμαράς αλλά ο Ευ. Βενιζέλος παίρνει διακριτικές αποστάσεις από την συγκεκριμένη τακτική. Το γεγονός ότι ψηφοφόροι της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ έχουν μετακινηθεί προς την Χρυσή Αυγή και τον ΣΥΡΙΖΑ αντίστοιχα, δυσκολεύει την κοινή στρατηγική την οποία θα πρέπει να ακολουθήσουν τα δύο κόμματα.

Ο χαρακτηρισμός που θα χρησιμοποιηθεί το αμέσως επόμενο διάστημα από τα δύο κόμματα της συγκυβέρνησης εναντίον της Χρυσής Αυγής θα είναι «παραστρατιωτική και εγκληματική οργάνωση».

Παράλληλα όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη θα διευρυνθούν τα δύο άρθρα του ποινικού κώδικα περί Εγκληματικής Οργάνωσης και Κατάρτισης Ένοπλης Ομάδας. Επίσης σύμφωνα με πληροφορίες του Real.gr η ΕΥΠ και η κρατική ασφάλεια αναλαμβάνουν ενεργή δράση και όλες οι οργανώσεις και τα γραφεία της Χρυσής Αυγής όπου υπάρχουν θα βρίσκονται υπό στενή παρακολούθηση. «Σε οποιοδήποτε παράπτωμα και αν υποπέσουν θα εφαρμόζεται άμεσα ο νόμος. Είτε φέρουν όπλα είτε όχι» σημείωνε συνομιλητής του πρωθυπουργού.

Ήδη ο αρμόδιος υπουργός Δικαιοσύνης επεξεργάζεται τα δύο άρθρα και σύντομα οι τροπολογίες θα έρθουν στη Βουλή, ενώ η ΕΛ.ΑΣ. θα συνεχίσει τις εφόδους στα γραφεία του συνδέσμου της ακροδεξιάς.

Μέτρα θα ληφθούν και στο κοινοβούλιο καθώς το προεδρείο είναι αποφασισμένο να μην δεχθεί άλλο τις ανάρμοστες συμπεριφορές και τις υβριστικές επιθέσεις των βουλευτών της Χρυσής Αυγής απέναντι στα κόμματα του συνταγματικού τόξου.

 

Πηγή: Real.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ