ΒΙΝΤΕΟ-Απορρίφθηκε η ένσταση του ΣΥΡΙΖΑ

ΒΙΝΤΕΟ-Απορρίφθηκε η ένσταση του ΣΥΡΙΖΑ

 

Απαράδεκτη χαρακτήρισε την πρόταση να αποσυρθεί από την Ολομέλεια το νομοσχέδιο για τον κώδικα δικηγόρων, ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου, καλώντας το Σώμα να την απορρίψει. 

Ο κ. Αθανασίου έκανε λόγο για “διεξοδική συζήτηση” που διήρκεσε πάνω από 20 ώρες, τονίζοντας: “Δεχθήκαμε 27 νομοτεχνικές βελτιώσεις από βουλευτές όλων των πτερύγων”.

Τελικά, μετά από μια θυελλώδη συνεδρίαση, η ένσταση του ΣΥΡΙΖΑ για νόθευση της ψηφοφορίας και των πρακτικών της Επιτροπής Δικαιοσύνης της Βουλής κατά τη συζήτηση του Κώδικα Δικηγόρων απορρίφθηκε, δι’ εγέρσεως της πλειοψηφίας των βουλευτών.

 

 

Λίγο νωρίτερα υπήρξε ένταση τόσο μεταξύ του Χρήστου Μαρκογιαννάκη και της Ζωής Κωνσταντοπούλου όσο και μεταξύ των κοινοβουλευτικών εκπροσώπων.

«Σπαταλάτε τον χρόνο του Κοινοβουλίου κι αυτό είναι ντροπή» είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Μάκης Βορίδης απευθυνόμενος προς τον ΣΥΡΙΖΑ. «Μιλούν για παραβίαση του Κανονισμού όσοι παραβιάζουν τον Κανονισμό» είπε από το ΠΑΣΟΚ ο Γ. Ντόλιος προσθέτοντας πως σκοπίμως πολλές φορές προκαλείται κωλυσιεργία στις διαδικασίες. Για «ατέλειωτες φλυαρίες» μίλησε ο Βασίλης Οικονόμου (ΔΗΜΑΡ) ζητώντας να απορριφθεί «μεγαλοπρεπώς» η ένσταση. Για ευτελισμό της Επιτροπής έκανε λόγο εκ μέρους των ΑΝΕΛ ο Β. Καπερνάρος επισημαίνοντας τα τρωτά του Κανονισμού της Βουλής. Για αντιπαράθεση που αγγίζει τα όρια του «κοινοβουλευτικού κρετινισμού» έκανε λόγο ο Ν. Καραθανασόπουλος από το ΚΚΕ, ο οποίος αρνήθηκε την συμμετοχή του κόμματός του στην ψηφοφορία επί του αιτήματος του ΣΥΡΙΖΑ. Προηγουμένως η βουλευτής του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλλη, που συμμετείχε στην Επιτροπή, είχε δηλώσει ότι δεν δέχεται επίσης την ένσταση του ΣΥΡΙΖΑ τονίζοντας πως ακολουθήθηκε η πάγια κοινοβουλευτική πρακτική και προσέθεσε «δεν δέχομαι εγώ και το ΚΚΕ τον χαρακτηρισμό του ηθικού αυτουργού σε πλαστογραφία».

Η συζήτηση του νομοσχεδίου ξεκίνησε στο Γ’ Θερινό Τμήμα και συνεχίζεται αύριο, οπότε και αναμένεται να ολοκληρωθεί με την ψήφισή του.  

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ