Προβληματισμός για τα άκρα

Προβληματισμός για τα άκρα

Ρεπορτάζ: Σταθόπουλος Σωτήρης

 

Ανησυχία και έντονος προβληματισμός επικρατεί μεταξύ των στενών συνεργατών του Πρωθυπουργού καθώς η χώρα φαίνεται να μπαίνει σε μία άτυπη, οξεία και μακρά προεκλογική περίοδο την ώρα που οι κοινωνικές εντάσεις φαίνεται να πληθαίνουν σε συγκεκριμένους οικονομικούς και κοινωνικούς κλάδους.

Ο κ. Σαμαράς επιχείρησε χθες να στείλει ένα μήνυμα καταδίκης των χαοτικών και πολωτικών μεθόδων που μετέρχονται συγκεκριμένες δυνάμεις – φωτογραφίζοντας έτσι τη Χρυσή Αυγή – αποτυπώνοντας έτσι και τον γενικότερο προβληματισμό που υπάρχει στο Μαξίμου για την πολιτική κατάσταση στη χώρα σε μία περίοδο που η κυβέρνησή του αναζητά κοινωνική ειρήνη για να περάσει το δύσκολο χειμώνα μέχρι να έρθει το πολυπόθητο πλεόνασμα και να ξεκινήσουν κάποιες μικρές «ενέσεις» ενίσχυσης όλων όσοι πλήρωσαν και με το παραπάνω αυτά τα τρία χρόνια του μνημονίου.

Το σκηνικό που δημιουργείται και πάλι παραπέμπει στο «όλοι εναντίον όλων» με τον ίδιο τον κ. Σαμαρά να προσπαθεί να μείνει εκτός κάδρου αλλά με τους υπουργούς του (Γ. Μιχελάκης, Α. Γεωργιάδης) να μπαίνουν ευθέως σε αυτήν την αντιπαράθεση με το «δίπολο» ΣΥΡΙΖΑ – Χρυσής Αυγής, χωρίς ωστόσο η ίδια η κυβέρνηση να μπορεί να δώσει πειστικές απαντήσεις για το εάν έχει συγκροτημένο σχέδιο αντιμετώπισης των χρυσαυγιτών.

Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι τα μισά μέλη της κυβέρνησης συζητούν το ενδεχόμενο να ληφθούν δραστικές αποφάσεις για τη λειτουργία του κόμματος και τα άλλα μισά θεωρούν πως οποιαδήποτε τέτοια απόφαση το μόνο που θα επιτύχει θα είναι η περαιτέρω δημοσκοπική ενδυνάμωσή της.

Η χθεσινή συνέντευξη του Βύρωνα Πολύδωρα στον realfm 97.8 και τον Νίκο Χατζηνικολάου έριξε νερό στο μύλο των επιχειρημάτων του ΣΥΡΙΖΑ ότι δηλαδή η ΝΔ γλυκοκοιτάζει προς τη Χρυσή Αυγή ενώ η Λ. Συγγρού αυτή τη φορά απέφυγε να αποδοκιμάσει το βουλευτή της κάνοντας λόγο για «παρερμηνεία των δηλώσεών του».

Σε κάθε περίπτωση, η κυβέρνηση φαίνεται και πάλι να βρίσκεται στριμωγμένη στο εσωτερικό πολιτικό μέτωπο έχοντας να αντιμετωπίσει ένα έντονο κλίμα δυσπιστίας κάθε «καλής είδησης» που θέλει να επικοινωνήσει το Μαξίμου.

Η αποχώρηση της Βιοχάλκο από την Ελλάδα έπληξε σε μεγάλο βαθμό το σχεδιασμό που έκανε το Μαξίμου για την οικοδόμιση ενός νέου κύκλου επιχειρημάτων για το ότι οι θυσίες του ελληνικού λαού δεν θα πάνε χαμένες, την ώρα μάλιστα που η κυβέρνησή του άρχισε και πάλι να μπαίνει σε έναν φαύλο κύκλο έντονης πολιτικής αντιπαράθεσης με τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά και τη Χρυσή Αυγή.

 

Πηγή: Real.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ