“Το success story συνεχίζεται”

“Το success story συνεχίζεται”

 

«Το success story συνεχίζεται. Άλλη μια μεγάλη ελληνική επιχείρηση μεταφέρει την έδρα της στο εξωτερικό», αναφέρει σε ανακοίνωση η “Δράση”.

Όπως τονίζει η “Δράση” «άλλη μία μεγάλη ελληνική επιχείρηση, η ΒΙΟΧΑΛΚΟ, ανακοίνωσε σήμερα την απόφασή της για μεταφορά της έδρας της στο Βέλγιο».

«Οι λόγοι, οι ίδιοι όπως και στις προηγούμενες περιπτώσεις (3 Ε , ΦΑΓΕ): υπερφορολόγηση και αδυναμία ανταγωνιστικής χρηματοδότησης από το ελληνικό τραπεζικό σύστημα, τη ρευστότητα του οποίου εξακολουθούν να στραγγίζουν, εκτός των άλλων, και οι συνεχείς ανάγκες του υπερτροφικού κράτους, μέσω των συνεχώς αυξανόμενων εκδόσεων εντόκων γραμματίων του Δημοσίου», σημειώνει στην ανακοίνωση η “Δράση” και προσθέτει:

«Είναι οικονομικά ανέφικτο να επιβιώσουν ελληνικές επιχειρήσεις με επιτόκια δανεισμού διπλάσια από τις ανταγωνιστικές τους ευρωπαϊκές εταιρείες. Η έξοδος τους από την Ελλάδα, προκειμένου να επιβιώσουν, δημιουργεί έναν φαύλο κύκλο που θα μας βυθίσει βαθύτερα στα σημερινά αδιέξοδα».

«Το βασικό αίτιο της κρίσης, η υπερδιόγκωση του δημοσίου και των υποχρεώσεων του, δεν αντιμετωπίζεται ριζικά από την κυβέρνηση, η οποία εξακολουθεί να εργάζεται σε μία στρατηγική που προβλέπει κυρίως αύξηση φόρων και όχι μείωση δαπανών. Η πολιτική αυτή στραγγαλίζει όλο και περισσότερο τις επιχειρήσεις, είτε οδηγώντας τις στην φυγή, όσες μπορούν, είτε στο κλείσιμο. Μειώστε τους φόρους και το Κράτος, επειγόντως, πριν είναι πια πολύ αργά», καταλήγει η ανακοίνωση της “Δράσης”. 

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ