O Βενιζέλος για την κινητικότητα

O Βενιζέλος για την κινητικότητα

Παρεμβαίνοντας στην σημερινή συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Μεταρρύθμισης, ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος τόνισε ότι τα μηνύματα που εκπέμπει πρέπει να μην επικεντρώνονται μόνο στα θέματα κινητικότητας των Δημοσίων Υπαλλήλων, αλλά να αφορούν πιο έντονα στις διαρθρωτικές αλλαγές, την λειτουργία του κράτους, με στόχο την ουσιαστική συμβολή του στην ανάπτυξη και στην εξυπηρέτηση του πολίτη.

Σύμφωνα με πηγές της Χαριλάου Τρικούπη, ο Ευάγγελος Βενιζέλος επισήμανε επίσης την ανάγκη αποσύνδεσης της κινητικότητας από τις απολύσεις, ώστε να αναδειχθεί ο ρόλος του θεσμού αυτού στην βελτίωση της λειτουργίας του δημοσίου.

Παράλληλα ζήτησε να ληφθεί μέριμνα ώστε να παραμείνουν και να αξιοποιηθούν στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα, άτομα με ιδιαίτερα αυξημένα προσόντα και δυνατότητες συμβολής στο εκπαιδευτικό έργο.

Όπως και κατά την συνάντηση με το Προεδρείο της Δ. Ο. Ε., ο κ. Βενιζέλος, σύμφωνα με την Χαριλάου Τρικούπη τόνισε ότι «τα σχολεία πρέπει να λειτουργούν, να είναι ανοιχτά, να μην δημιουργούνται προβλήματα στα παιδιά και τις οικογένειές τους. Όλα τα άλλα μπορούμε να τα συζητήσουμε καλόπιστα και να βρούμε λύσεις, παρά το αυστηρό δημοσιονομικό πλαίσιο».

«Πράγματι υπάρχουν θέματα που πρέπει να αντιμετωπιστούν. Γιατί για τους εκπαιδευτικούς, για τις οικογένειες αλλά και φυσικά για το ΠΑΣΟΚ, το Ολοήμερο σχολείο, τα ειδικά σχολεία για παιδιά με αναπηρίες,  η σωστή λειτουργία της Δημόσιας Εκπαίδευσης είναι θέματα μη διαπραγματεύσιμα», σημείωσε και πρόσθεσε:

«Και εμείς αναλάβαμε και θα συνεχίσουμε να αναλαμβάνουμε πρωτοβουλίες προς το Υπουργείο Παιδείας, για να λειτουργήσουν όλα όπως πρέπει. Όμως δεν μπορεί κανείς να αποδεχτεί λογικές που θέλουν να χρησιμοποιήσουν το Δημόσιο σχολείο αλλά και τους μαθητές, ως «μέσα» εξυπηρέτησης κομματικών σχεδιασμών»

«Και είμαστε βέβαιοι ότι και η συντριπτική πλειοψηφία των εκπαιδευτικών δε θα αποδεχθεί αυτές τις λογικές που σε τελική ανάλυση θίγουν τους ίδιους, αλλά και την λιγότερο προνομιούχα ελληνική οικογένεια και τους μαθητές, που προσδοκούν από την Δημόσια Εκπαίδευση. Γιατί ποιος άλλος χάνει, όταν κλείνουν τα δημόσια σχολεία;», υπογράμμισε.

Όπως ανέφερε ο Ευάγγελος Βενιζέλος ο νόμος που ψηφίστηκε πρόσφατα από τη Βουλή αναβαθμίζει σημαντικά το Δημόσιο Τεχνικό Λύκειο καθώς αντιμετωπίζει θετικά προβλήματα του Γενικού Λυκείου, όπου και αποσυνδέει τις εξετάσεις για εισαγωγή στην Ανώτατη Εκπαίδευση από το απολυτήριο του Λυκείου .

«Ήδη αντιμετωπίζεται το θέμα της επανένταξης των καθηγητών των Τεχνικών Λυκείων που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα, σε άλλες θέσεις του δημοσίου τομέα (ανάλογα με την ειδικότητά τους), αλλά και στα δημόσια Ι. Ε. Κ.», είπε.

«Σχετική ήταν και η παρέμβαση αντιπροσωπείας του ΠΑΣΟΚ προς την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Και να θυμίσουμε ότι σύμφωνα με τις δεσμεύσεις του Υπουργού Παιδείας ουδείς άλλος εκπαιδευτικός θα τεθεί σε διαθεσιμότητα» τόνισε ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Σύμφωνα με πηγές της Χαριλάου Τρικούπη, ο Ευάγγελος Βενιζέλος ανέφερε ότι «το ΠΑΣΟΚ είναι έτοιμο να προχωρήσει σε ένα  ανοιχτό και υπεύθυνο διάλογο με την εκπαιδευτική κοινότητα και τους φορείς της – με τα σχολεία ανοιχτά- για όλα τα θέματα που αφορούν την δημόσια εκπαίδευση και να αναλάβουμε πρωτοβουλίες για την αντιμετώπισή τους».

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ