Ραντεβού Σαμαρά-Βενιζέλου

Ραντεβού Σαμαρά-Βενιζέλου

 

Ρεπορτάζ: Σκουρής Βασίλης

 

Εφ’ όλης της ύλης συνάντηση ενόψει της έλευσης της τρόικας θα έχουν την προσεχή Τετάρτη ο Αντώνης Σαμαράς με τον Ευάγγελο Βενιζέλο, ενώ σήμερα ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα θέσει το θέμα του πολιτικού χρήματος και του εκλογικού νόμου στον υπουργό Εσωτερικών Γιάννη Μιχελάκη.

Ο Ευ. Βενιζέλος θα δεχθεί τον Γ. Μιχελάκη στο υπουργείο Εξωτερικών και θα ταχθεί υπέρ της αλλαγής του εκλογικού νόμου, ώστε το μπόνους των 50 εδρών να μοιράζεται μεταξύ των κομμάτων που θα δηλώσουν προεκλογικά ότι θα συμμετάσχουν σε κυβερνητικό σχηματισμό.

Η Χαριλάου Τρικούπη φέρεται να έχει «ενστάσεις» για τον εκλογικό νόμο για την αυτοδιοίκηση, πολύ περισσότερο που άλλα αυτοδιοικητικά στελέχη συμφωνούν στην αλλαγή του, όπως ο περιφερειάρχης Γιάννης Σγουρός (γεγονός που από πολλούς εκτιμάται και ως «φλερτ» για το χρίσμα και από τη ΝΔ) και άλλα είναι αντίθετα, όπως ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ και Δήμαρχος Καλλιθέας Κώστας Ασκούνης.

Ο Ευ. Βενιζέλος, επίσης, όπως αποκαλύπτει το Real.gr, αναμένεται να ζητήσει από τον υπουργό Εσωτερικών τον έλεγχο των οικονομικών όλων των κομμάτων από εταιρείες, όπως θα πράξει ο ίδιος στο ΠΑΣΟΚ, ώστε σε τυχόν άρνηση να δικαιολογήσει την απόφασή του να δώσει στη δημοσιότητα το πόρισμα για τα οικονομικά επί προεδρίας Γιώργου Παπανδρέου. «Αν δεν υπάρξει έλεγχος των δαπανών τους δεν θα λυθεί το μαύρο πολιτικό χρήμα» είναι η εκτίμηση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, ο οποίος θα θέσει πιθανότατα και το θέμα των παρεμβάσεων κατά της «Χρυσής Αυγής».

Το θέμα του εκλογικού νόμου και του πολιτικού χρήματος θα συζητηθεί πάντως και στην εφ’ όλης της ύλης συνάντηση που θα έχουν την προσεχή Τετάρτη Αντώνης Σαμαράς και Ευάγγελος Βενιζέλος, καθώς ο υπουργός Εσωτερικών δεν μπορεί να λάβει αποφάσεις.

Πρωθυπουργός και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης θα κλείσουν τις τελευταίες εκκρεμότητες ενόψει της έλευσης της τρόικας, ενώ θα καθορίσουν την στρατηγική για τη στάση της χώρας και μετά τις γερμανικές εκλογές, όταν ξεκινήσει η ουσιαστική διαπραγμάτευση για το ελληνικό πρόβλημα.

Φόβοι για την Προγραμματική Συμφωνία

Στη Χαριλάου Τρικούπη ανησυχούν για το ενδεχόμενο δια των συνεχών αναβολών να μην υπάρξει τελικά η Προγραμματική Συμφωνία για την οποία έχει δε��μευτεί ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ είχε δεσμευτεί ότι θα παρουσιάσει την Προγραμματική Συμφωνία στη ΔΕΘ, το Μαξίμου δεν συμφώνησε, εν συνεχεία δεσμεύτηκε ότι θα δημοσιοποιηθεί την επομένη της ΔΕΘ, ούτε αυτό έγινε, ενώ όλα δείχνουν πως δεν θα δημοσιοποιηθεί ούτε εντός της εβδομάδας.

Και με Στουρνάρα;

Στις 3.30 το μεσημέρι σήμερα αντιπροσωπεία του ΠΑΣΟΚ θα συναντηθεί με τον Γ.Γ. Πληροφοριακών Συστημάτων Χάρη Θεοχάρη για την πορεία των εσόδων και την ερχόμενη Τρίτη με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα, ενώ δεν αποκλείεται να υπάρξει και συνάντηση με τον «τσάρο» της Οικονομίας Γιάννη Στουρνάρα…

 

Πηγή: Real.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ