Το σχέδιο του Υπ Οικ για τα ΕΑΣ

Το σχέδιο του Υπ Οικ για τα ΕΑΣ 

Νέα πρόταση εξετάζει η κυβέρνηση για το θέμα των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων, μετά το e-mail που απέστειλε η τρόικα με το οποίο ζητούσε να μπει «λουκέτο» σε ΕΑΣ, ΕΛΒΟ και ΛΑΡΚΟ, χωρίς αποζημίωση των εργαζομένων.

Ο Real Fm επικοινώνησε με τον υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα και σύμφωνα με όσα μετέδωσε ο Σωτήρης Καψώχας, ο υπουργός δεν πρόκειται να υιοθετήσει το αρχικό σχέδιο της τρόικας.

Το σχέδιο που επεξεργάζεται το υπουργείο Οικονομικών, περιλαμβάνει τη διατήρηση εν ζωή της εταιρείας Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα, με το κλείσιμο όμως τριών εργοστασίων. Επίσης περιλαμβάνει τη συρρίκνωση της ελληνικής βιομηχανίας οχημάτων και την πώληση της ΛΑΡΚΟ σε ιδιώτες. Από τους 2.345 εργαζομένους που απασχολούνται στις τρεις Αμυντικές Βιομηχανίες, περίπου 500 άτομα θα βρεθούν εκτός εργασίας. Σε αντίθεση όμως με το σχέδιο της τρόικας θα υπάρξει πρόβλεψη για την παροχή αποζημιώσεων αλλά και η δυνατότητα πρόωρης συνταξιοδότησης.

Σύμφωνα με τον Real Fm, στο υπουργείο Οικονομικών τονίζουν ότι θέλουν να κλείσει εντός της εβδομάδας το θέμα ώστε να ακολουθήσει τηλεδιάσκεψη με την τρόικα, πριν την άφιξή της στην Αθήνα.

 

Ακούστε το ηχητικό:

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ