Βουλή-Μάχη για τους δικηγόρους

Βουλή-Μάχη για τους δικηγόρους

Την πρόθεσή του να προχωρήσει σε βελτιώσεις στον νέο Κώδικα Δικηγόρων κατέστησε σαφή ο υπουργός Δικαιοσύνης, Χαράλαμπος Αθανασίου, κατά την πρώτη μέρα συζήτησης του σχετικού νομοσχεδίου στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή.

Με την έναρξη της συνεδρίασης, ο κ. Αθανασίου ζήτησε σύντμηση των διαδικασιών, ώστε η πρώτη και δεύτερη ανάγνωση του νομοσχεδίου να έχουν ολοκληρωθεί ως την Πέμπτη στην επιτροπή και το νομοσχέδιο να μπορεί να εισαχθεί προς συζήτηση, την ερχόμενη εβδομάδα, στο τρίτο θερινό Τμήμα της Βουλής.

Την αντίθεσή τους με τη σύντμηση των προθεσμιών εξέφρασαν εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ οι βουλευτές Νίκος Βούτσης και Ζωή Κωνσταντοπούλου. Η κ. Κωνσταντοπούλου, μάλιστα, κατηγόρησε την ηγεσία του υπουργείου ότι υποκύπτει στον εκβιασμό της τρόικας για άμεση ψήφιση του Κώδικα.

Δεν υπάρχει κανένας εκβιασμός, απάντησε ο υπουργός Δικαιοσύνης, τονίζοντας ότι το περιεχόμενο του νέου Κώδικα ανήκει αποκλειστικά στη δικαιοδοσία του ελληνικού κοινοβουλίου.

Με τη σύντμηση των διαδικασιών διαφώνησαν και τα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης. Το ΚΚΕ, με τη Λιάνα Κανέλλη, ανέφερε ότι σημαντικότερο θέμα από τη διαδικασία, είναι η ουσία.

 

Πηγή: ΑΜΠΕ

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ