Θ.Δρίτσας: “Δεν δεσμεύτηκε ούτε για την ειρήνη”

 Θ.Δρίτσας: “Δεν δεσμεύτηκε ούτε για την ειρήνη”

Με αφορμή τη σημερινή ομιλία του Πρωθυπουργού, κ. Αντ. Σαμαρά στα εγκαίνια της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, ο βουλευτής Α΄Πειραιά και Νησιών και υπεύθυνος του Τομέα Άμυνας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Θοδωρής Δρίτσας έκανε την παρακάτω δήλωση:

Καμία δέσμευση δεν περιείχε η σημερινή ομιλία του Πρωθυπουργού, κ. Αντώνη Σαμαρά στα εγκαίνια της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλόνίκης για την στάση της ελληνικής Κυβέρνησης στην προτετοιμαζόμενη επέμβαση στη Συρία. Επίσης, καμία δέσμευση δεν ακούστηκε για το μέλλον των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων (ΕΑΣΑΒΕΕ) και της Ελληνικής Βιομηχανίας Οχημάτων (ΕΛΒΟ ΑΕ).

Είναι απίστευτο το γεγονός ότι ο Πρωθυπουργός μίλησε για όλα τα υπόλοιπα, εκτός από εκείνο που περίμεναν οι πάντες. Φαίνεται ότι δεν τολμά να δεσμευτεί ούτε για την ειρήνη, ούτε για την διατήρηση της εγχώριας αμυντικής βιομηχανίας και αυτό συνιστά μια μεγάλη αποτυχία, που γεννά ανησυχία σε όλους.

Ο Πρωθυπουργός θα πάρει την απάντηση από τους αγώνες των εργαζομένων σε ΕΑΣ και ΕΛΒΟ.

Όσο για τον ισχυρισμό περί αποφυγής νέων περικοπών στους μισθούς των ένστολων το έτος 2014, πρόκειται για λαθροχειρία, αφού η αλήθεια είναι ότι ήδη η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στην έκθεσή της για την εφαρμογή του «ελληνικού προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής», που δόθηκε στην δημοσιότητα τον Ιούλιο, αναφέρει ότι η Κυβέρνηση αποφάσισε μεν να μην προχωρήσει στις περικοπές, αλλά εξετάζει εναλλακτικά μέτρα, στα οποία περιλαμβάνεται μεταξύ άλλων και η επέκταση της εισφοράς αλληλεγγύης μέχρι το 2016.

 

Διαβάστε και την απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ σε όσα είπε στη ΔΕΘ ο Πρωθυπουργός εδώ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ