Το ΚΚΕ για τις δηλώσεις Βρούτση

Το ΚΚΕ για τις δηλώσεις Βρούτση 

 

«Την ώρα που η κυβέρνηση υποκριτικά υπόσχεται ότι το 70% του πρωτογενούς πλεονάσματος από το ξεζούμισμα του λαού θα κατευθυνθεί στην ενίσχυση των χαμηλοσυνταξιούχων, έρχεται νέα επέλαση στις συντάξεις και τα εφάπαξ», αναφέρει σε σχόλιο το ΚΚΕ σχετικά με τις δηλώσεις του υπουργού Εργασίας, Γιάννη Βρούτση στη σύσκεψη με διοικητές των Ταμείων.

Όπως τονίζει το ΚΚΕ, «το νέο σύστημα ρύθμισης οφειλών που ανακοίνωσε σήμερα ο Υπουργός Εργασίας στο όνομα του «εξορθολογισμού» υποκρύπτει την νέα επιδρομή στα ασφαλιστικά-συνταξιοδοτικά δικαιώματα, τις νέες μειώσεις σε επικουρικές συντάξεις μέχρι την πλήρη κατάργηση τους, τις δραστικές μειώσεις στα εφάπαξ. Μέσω του συστήματος στοχεύουν σε ένα ενιαίο σύστημα παροχών και συντάξεων προς τα κάτω».

«Οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι, τα συνδικάτα πρέπει να απαντήσουν με οργάνωση και αγώνες στην κυβερνητική προπαγάνδα. Να απαιτήσουν την πλήρη κρατική εγγύηση όλων των συντάξεων και των παροχών υγείας, την χρηματοδότηση των Ταμείων από κράτος και εργοδότες, την άμεση αποκατάσταση όλων των περικοπών και την κατάργηση των αντιασφαλιστικών νόμων», καταλήγει το ΚΚΕ.

 

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ