Ευθυμίου:Ο ΣΥΡΙΖΑ αντιπροσωπεύει τον παλιό μας εαυτό

Ευθυμίου:Ο ΣΥΡΙΖΑ αντιπροσωπεύει τον παλιό μας εαυτό

 

“Χωρίς στέρεες και ειλικρινείς θέσεις απέναντι στο λαό δεν μπορούμε να περιμένουμε έξοδο από την κρίση αλλά και ανασυγκρότησης της παράταξης”, τόνισε ο Πέτρος Ευθυμίου μιλώντας στο συμπόσιο του ΠΑΣΟΚ.

Ο κ. Ευθυμίου τόνισε ότι σε μια παράταξη σαν το ΠΑΣΟΚ “πριν από όλα χρειάζεται η αυτογνωσία”, δηλαδή “όποιος λέει ότι είναι ΠΑΣΟΚ, δικαιούται να το λέει περήφανος”.

“Παραξενεύομαι αν για κάποιους από εμάς το νόημα της ανάταξης της κεντροαριστεράς ανάγεται σε πολιτικούς τακτικισμούς”, είπε ο κ. Ευθυμίου και πρόσθεσε ότι επίσης δεν έχει νόημα για το ΠΑΣΟΚ “να εμπλακεί σε λογική τακτικισμών”, σε μια προσπάθεια εκλογικής επιβίωσης μέσω μιας κεντροαριστεράς που θα φτιαχτεί “μαζεύοντας ότιδηποτε δεν μπορεί να στεγάσει την ύπαρξη του”.

Ο κ. Ευθυμίου επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας ότι “αντιπροσωπεύει τον παλιό μας εαυτό”.  “Όλος ο μηχανισμός της παθολογίας μας που μας οδήγησε στα λάθη μας έχει μετακομίσει ατόφιος στον ΣΥΡΙΖΑ”, είπε επισημαίνοντας ότι “δεν μπορούμε να θεωρήσουμε ότι θα συμβάλουμε στην έξοδο από την κρίση, ερχόμενοι σε επιγαμία με το παλιό μας παρελθόν, με το οποίο πρέπει να τελειώνουμε αν θέλουμε να ξαναρχίσουμε”.

“Το καινούριο ΠΑΣΟΚ είναι ΠΑΣΟΚ με σχέδιο εξόδου από την κρίση που απευθύνεται σε νέα πρόσωπα”, τόνισε και υπογράμμισε πως “αντί για τακτικισμούς και συνεννοήσεις κορυφής να προχωρήσουμε όπως μάθαμε στην αρχή μας και όπως ξεχάσαμε στην πορεία μας”.

O πρώην υπουργός σημείωσε επίσης ότι “έχουμε κάψει τις λέξεις και τις έννοιες”.  “Θυμάμαι τον Λαλιώτη να μιλάει για επανίδρυση από το 1985”, ανέφερε χαρακτηριστικά.

“Έώς σήμερα δεν λέμε την αλήθεια στο λαό για το τι συνέβη, τι συμβαίνει, αλλά και για το τι μπορεί και πρέπει να συμβει από εδώ και πέρα”, επεσήμανε κάνοντας για ένα κενός εμπιστοσύνης που υπάρχει που οδηγεί στην αναρρίχηση του ΣΥΡΙΖΑ και της Χρυσής Αυγής.

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ