Ανδραβίδα: Ατύχημα με F-16 κατά την προσγείωση – Τηλεφωνική επικοινωνία Σακελλαροπούλου με Παναγιωτόπουλο

Ατύχημα με μαχητικό αεροσκάφος F-16 της Πολεμικής Αεροπορίας σημειώθηκε το απόγευμα στην Ανδραβίδα, στη διάρκεια εκπαιδευτικής πτήσης. Ο πιλότος ακολούθησε το προβλεπόμενο πρωτόκολλο ασφαλείας και διασώθηκε.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΑΝΤ1, στις 15.40 ο πιλότος του μονοθέσιου μαχητικού F-16, τη στιγμή της προσγείωσης στην 117 Πτέρυγα Μάχης στην Ανδραβίδα, έπειτα από εκπαιδευτική πτήση, διαπίστωσε κατά την τροχοδρόμηση, ότι το αεροσκάφος παρεξέκκλινε της πορείας του, πιθανόν εξαιτίας βλάβης σε τροχό.

Προσπάθησε ανεπιτυχώς να σηκώσει τη μύτη, μήπως καταφέρει στη συνέχεια να το προσγειώσει με τη μικρότερη δυνατή ζημιά. Ωστόσο, είδε ότι έχανε τον έλεγχο και ακολουθώντας το πρωτόκολλο έκανε χρήση του εκτινασσόμενου καθίσματος, ενώ το F-16 βγήκε εκτός πίστας.

Για προληπτικούς λόγους, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Πολεμικής Αεροπορίας μεταφέρθηκε  στο 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας και είναι καλά στην υγεία του.

Τεχνικοί από το προσωπικό της 177 Πτέρυγας Μάχης εξετάζουν αν είναι επισκευάσιμες οι ζημιές στο μαχητικό αεροσκάφος. Φως στα ακριβή αίτια του ατυχήματος θα ρίξει η έρευνα από την αρμόδια επιτροπή της Πολεμικής Αεροπορίας.

Τηλεφωνική επικοινωνία Σακελλαροπούλου- Παναγιωτόπουλου

Στο μεταξύ, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Νικόλαο Παναγιωτόπουλο, προκειμένου να ενημερωθεί για τις συνθήκες του ατυχήματος του αεροσκάφους F-16 στην Ανδραβίδα.

Κατερίνα Σακελλαροπούλου

Η κυρία Σακελλαροπούλου εξέφρασε την ικανοποίησή της για το γεγονός ότι ο πιλότος εξήλθε σώος.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ