Ο Αθανασίου για την “εξαφάνιση” παιδιών από το ίδρυμα Αγ. Βαρβάρα

Ο Αθανασίου για την “εξαφάνιση” παιδιών από το ίδρυμα Αγ. Βαρβάρα

 

Χωρίς αποτελέσματα παραμένει η έρευνα για την τύχη των 502 “παιδιών των φαναριών”, για τα οποία υπήρξαν καταγγελίες ότι είχαν οδηγηθεί στο κρατικό ίδρυμα “Αγία Βαρβάρα” και έκτοτε αγνοείται η τύχη τους.

Αυτό ανέφερε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Χαράλαμπος Αθανασίου, στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής, καθώς κλήθηκε να παράσχει διευκρινίσεις για το θέμα.

Σύμφωνα με τον υπουργό, η έρευνα ξεκίνησε μετά από καταγγελία του Συνηγόρου του Πολίτη στον ΟΗΕ το 2004, χωρίς όμως στοιχεία. “Το νούμερο είναι εντελώς αυθαίρετο. Η καταγγελία έγινε χωρίς στοιχεία, με αποτέλεσμα να πλήττεται έτσι η χώρα μας. Πολλές φορές, βγάζουμε μόνοι μας τα μάτια μας…” σημείωσε ο κ. Αθανασίου.

 Όπως είπε, από τα μέχρι τώρα αποτελέσματα της έρευνας, προκύπτει ότι “τα παιδιά τα “μάζεψαν” ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων, αλλά δεν ήταν παραβάτες για να είναι εγκλεισμένα μέσα. Από τις πρώτες ημέρες, πολλά απ’ αυτά τα πήραν οι γονείς τους και άλλα έφυγαν μόνα τους. Τα παιδιά έφυγαν την επόμενη μέρα – απ’ ό,τι μου είπαν, τα 9 στα 10 περίπου, έφυγαν το ίδιο βράδυ. Ήταν λίγο μεγαλύτερα από 4 ετών, γιατί είναι αυτά που έβγαιναν στα φανάρια….”

 

“Ζήτησα να δω μια κατάσταση, και ρώτησα εάν έχει γίνει καταγραφή των παιδιών. Δεν υπάρχει. Αυτή ήταν η ανεπίσημη απάντηση. Επισήμως, θα δούμε τι θα γίνει. Όποιος έχει στοιχεία, μπορεί να τα φέρει για να εξετάσουμε το θέμα και να δούμε αν τα παιδιά ήσαν θύματα μιας αρπαγής. Προς το παρόν όμως, δεν υπάρχει κάτι που να δείχνει εγκληματική πράξη. Αν προκύψει κάτι, θα ενημερωθεί η Εθνική Αντιπροσωπεία” πρόσθεσε ο υπουργός Δικαιοσύνης.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ