“Λευκό” από την Αριστερή Πλατφόρμα στην Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ

“Λευκό” από την Αριστερή Πλατφόρμα στην Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ

 

Με την έγκριση, με μεγάλη πλειοψηφία της πολιτικής απόφασης, που περιλαμβάνει την εκτίμηση της πολιτικής κατάστασης και την προετοιμασία του ΣΥΡΙΖΑ για τις εκλογές του επομένου έτους για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, ολοκληρώθηκαν αργά το απόγευμα οι εργασίες της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος.

Η πολιτική απόφαση που αναμένεται να δοθεί τις επομενες ημέρες στη δημοσιότητα, διατυπώνει την ανάγκη μιάς συνολικής προετοιμασίας του ΣΥΡΙΖΑ σε όλα τα επίπεδα, οικονομία, κοινωνική και εξωτερική πολιτική και αποτελεί το εναρκτήριο λάκτισμα για την «αντεπίθεση» της αξιωματικής αντιπολίτευσης, που εκτιμά ότι οι πολιτικές εξελίξεις θα είναι ραγδαίες από τις επόμενες εβδομάδες.

Ιδιαίτερη βαρύτητα, σύμφωνα με κομματικά στελέχη, αποδίδει ο ΣΥΡΙΖΑ στην επιτυχία της επίσκεψης του προέδρου Αλέξη Τσίπρα στην Θεσσαλονίκη στις 14 και 15 Σεπτεμβρίου.

Ωστόσο, η «Αριστερή Πλατφόρμα» ψήφισε λευκό στην Κεντρική Επιτροπή.

Παίρνοντας το λόγο ο άτυπος επικεφαλής της, Παναγιώτης Λαφαζάνης, αναφέρθηκε εκτενώς στην συριακή κρίση και κατήγγειλε ότι «η επικείμενη στρατιωτική επίθεση των ΗΠΑ και των «προθύμων» συμμάχων και «δορυφόρων» τους, όπως η Ελλάδα, σε βάρος της Συρίας, δεν μπορεί να έχει ούτε περιορισμένη διάρκεια ούτε περιορισμένο εύρος αλλά είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα καταλήξει σε γενικευμένο πόλεμο στην περιοχή μας και ίσως όχι μόνο, με εφιαλτικές συνέπειες». Ο κ. Λαφαζάνης σημείωσε την ανάγκη να μην υπάρξει «καμμιά εμπλοκή, καμμιά συμμετοχή, καμμιά διευκόλυνση της Ελλάδας στο βρώμικο ιμπεριαλιστικό πόλεμο κατά της Συρίας» και πρόσθεσε ότι η χώρα μας πρέπει άμεσα να αναστείλει τη λειτουργία των αμερικανικών και Νατοϊκών βάσεων και να ανοίξει τις διαδικασίες για την οριστική απομάκρυνσή τους από τη χώρα μας.

Η υπόθεση της Συρίας, είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, έρχεται να υπογραμμίσει, πολύ πιο έντονα από πριν, την κατάρρευση ενός αφελούς μυωπικού ευρωκεντρισμού και των ευρω-αμερικανονατοϊκών δογμάτων. Αυτήν την ώρα, είπε, το ευρωατλαντικό μέτωπο ΕΕ – ΗΠΑ εξαπολύει κοινωνικό μνημονιακό πόλεμο σε βάρος πρώτα απ’ όλα του ευρωπαϊκού Νότου και πραγματικό πόλεμο με βόμβες και πυραύλους ενάντια σε χώρες της Β. Αφρικής και Μ. Ανατολής. Ο κ. Λαφαζάνης υποστήριξε τη θέση ότι σήμερα η Ελλάδα χρειάζεται όσο ποτέ μια νέα ανεξάρτητη οικονομική και εξωτερική πολιτική που θα ανοίξει ουσιαστικά και άλλες διαστάσεις για τη χώρα. Τις διαστάσεις της Μεσογείου, της Β. Αφρικής, της Μ. Ανατολής, των Βαλκανίων και της Κεντρικής Ασίας, ως θεμελιώδεις πλευρές νέων σχέσεων για τη διέξοδο της χώρας από την κρίση και τη συμβολή της σε ένα νέο περιβάλλον, ειρήνης, σταθερότητας, ισότιμων σχέσεων και συνανάπτυξης.

 

Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ