Δούρου: Εκτίθεται η ελληνική κυβέρνηση

Δούρου: Εκτίθεται η ελληνική κυβέρνηση

“Η απόφαση των βρετανών βουλευτών εκθέτει την ελληνική κυβέρνηση που αγνοώντας τον ΟΗΕ δήλωσε πάρων στη στρατιωτική επιχείρηση κατά της Σύριας” αναφέρει μεταξύ άλλων η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ρένα Δούρου.

“Η χθεσινή απόφαση των βρετανών βουλευτών να απορρίψουν τη συμμετοχή της χώρας τους στη σχεδιαζόμενη στρατιωτική επιχείρηση κατά της Συρίας, δεν συνιστά κόλαφο μόνο για τον πρωθυπουργό της Βρετανίας, Ντέιβιντ Κάμερον. Αποτελεί ήττα του στρατοπέδου του πολέμου. Και επίσης εκθέτει την ελληνική κυβέρνηση, η οποία, αγνοώντας τον ΟΗΕ, χωρίς να έχει ληφθεί σχετική απόφαση, έσπευσε να δηλώσει ”παρούσα” στη στρατιωτική επιχείρηση, παραχωρώντας όλες τις διευκολύνσεις χωρίς ακόμη να της έχει ζητηθεί τίποτε!

Η στάση της ελληνικής κυβέρνησης δεν είναι μόνο καταδικαστέα, αλλά και επικίνδυνη. Με την ευθυγράμμιση με τις πολεμοχαρείς επιλογές, η κυβέρνηση καθιστά τη χώρα όχι νησίδα σταθερότητας, αλλά παράγοντα στη γενίκευση της σύγκρουσης”, τονίζει η Ρένα Δούρου, προσθέτοντας:

“Μπροστά στον σκοτεινό ορίζοντα που διαγράφεται, μόνο οι λαοί, εκείνοι που πάντα πληρώνουν το βαρύ τίμημα των πολέμων, έχουν τη δύναμη να ακυρώσουν τα πολεμοχαρή νέο-αποικιοκρατικά σχέδια”.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ