Στη Λέσβο ο Βαρβιτσιώτης

Στη Λέσβο ο Βαρβιτσιώτης

 

Σύσκεψη με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς στο θέμα της παράνομης μετανάστευσης, αλλά και με τους εκπροσώπους της αυτοδιοίκησης, θα έχει σήμερα, Παρασκευή το μεσημέρι, στη Μυτιλήνη, ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, κατά την επίσκεψή του στο νησί.

Ο υπουργός δεν φέρνει στις αποσκευές του το όνομα του νέου Γενικού Γραμματέα Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, αν κι όλα δείχνουν πως πολύ σύντομα, ενδεχομένως και την επόμενη βδομάδα τα δύο κόμματα της συγκυβέρνησης θα έχουν καταλήξει στο πρόσωπο που θα διαδεχθεί τον παραιτηθέντα Γιάννη Σπιλάνη.

Για το θέμα της αντιμετώπισης της παράνομης μετανάστευσης, ο κ. Βαρβιτσιώτης ανακοίνωσε πως θα μεταβεί στη Μυτιλήνη, όπου το ζήτημα αυτό θα είναι το κυρίαρχο στις συναντήσεις με τους τοπικούς φορείς. Σημειώνεται ότι ήδη, εδώ και δύο βδομάδες, με απόφαση του κ. Βαρβιτσιώτη έχει δημιουργεί στο λιμάνι προσωρινός χώρος υποδοχής παράνομων μεταναστών, με λυόμενα και αντίσκηνα, πριν την παραλαβή τους από την αστυνομία, η οποία έχει και την τελική ευθύνη. Με την ίδια απόφαση ρυθμίστηκε η σίτιση των μεταναστών και η υγιεινή τους, χωρίς βέβαια όλα αυτά να έχουν διαφοροποιήσει την άσχημη εικόνα στη «βιτρίνα» της Μυτιλήνης.

Μετά τη σύσκεψη για την παράνομη μετανάστευση, θα γίνουν συναντήσεις και με τους επιστημονικούς φορείς της Λέσβου, ενώ είναι πολύ πιθανόν να επισκεφτεί ο κ. Βαρβιτσιώτης τις εγκαταστάσεις στο λιμάνι, όπου θα έχει συνεργασία με το Λιμενικό, γενικότερα θέματα του οποίου και προτίθεται να εξετάσει επί τόπου.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ