Σε διαρκή επαφή Σαμαράς-Βενιζέλος

Σε διαρκή επαφή Σαμαράς-Βενιζέλος

 

Σε διαρκή επαφή βρίσκονται ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος.

Σύμφωνα με ενημερωτικό σημειώμα του ΠΑΣΟΚ, συναντήθηκαν μέσα στη εβδομάδα  δύο φορές, “συζήτησαν όλα τα κρίσιμα θέματα και έδωσαν λύση στο μείζον ζήτημα της προστασίας της πρώτης κατοικίας από τον κίνδυνο των πλειστηριασμών για τους δανειολήπτες εκείνους που λόγω της κρίσης δυσκολεύονται ή δεν μπορούν να εξυπηρετήσουν τις οφειλές τους”.

Όπως χαρακτηριστικά τόνισε ο Ευάγγελος Βενιζέλος «η πρώτη κατοικία του φτωχού και μεσαίου νοικοκυριού, η πρώτη κατοικία αυτού που έχει βρεθεί σε αντικειμενική αδυναμία λόγω της κρίσης, είναι και θα είναι απολύτως προστατευμένη».

Στην Χαριλάου Τρικούπη τονίζουν επίσης ότι τα στοιχεία που ζήτησε και πήρε η Κυβέρνηση από τις Τράπεζες, αποδεικνύουν ότι είναι ελάχιστοι αυτοί οι οικονομικά ισχυροί, οι οποίοι ενώ μπορούν απόλυτα να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους, εκμεταλλεύονται απαράδεκτα τις ρυθμίσεις που γίνονται γι’ αυτούς που έχουν ανάγκη. “Και αυτοί που «μπορούν» πρέπει να μην «κρύβονται» πια, αλλά να κληθούν να εξοφλήσουν τις υποχρεώσεις τους. Γι’ αυτό και χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή ώστε να μην ανοίγουν Κυβερνητικά Στελέχη άκαιρα και ανεπεξέργαστα θέματα, που δημιουργούν αίσθημα ανασφάλειας και αβεβαιότητας στους πολίτες”, αναφέρουν χαρακτηριστικά.

Σε ότι αφορά τον ΣΥΡΙΖΑ και τις ανακοινώσεις του για το θέμα, στο ΠΑΣΟΚ λένε ότι “φαίνεται ότι περισσεύει το θράσος”. Και εξηγούν:

-Στην Βουλή δεν ψήφισαν τη διάταξη για την αναστολή των πλειστηριασμών.

– Χθες προέβλεπαν καταστροφολογώντας «χιλιάδες πλειστηριασμούς».

– Σήμερα τα γυρίζουν και αντί να σιωπήσουν εμφανίζονται ξαφνικά ως «εγγυητές»

“Φανταζόμαστε ότι και οι ίδιοι ζαλίζονται από τις απότομες στροφές τους”, επισημαίνουν.

 

Όπως αναφέρεται στο άτυπο ενημερωτικό σημείωμα, προχωρά επίσης η συνεννόηση μεταξύ του Πρωθυπουργού και Προέδρου της Ν.Δ. και του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης και Προέδρου του ΠΑΣΟΚ για την επικαιροποίηση της Προγραμματικής Συμφωνίας, με βάση την οποία θα δουλέψει η Κυβέρνηση για όλο το επόμενο διάστημα μέχρι την εξάντληση της 4ετίας.

“Το νέο προγραμματικό πλαίσιο θα διασφαλίζει την έξοδο της χώρας από την κρίση και την σταθερή πορεία της στη ζώνη του ευρώ, αλλά και την επανεκκίνηση της οικονομίας, ώστε να προχωρήσει η ανάπτυξη, να υπάρξει ρευστότητα στην αγορά  και να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας.

Παράλληλα θα περιλαμβάνει όλες τις αναγκαίες δράσεις για την διασφάλιση της Κοινωνικής Συνοχής, την προστασία των ευαίσθητων ομάδων, και την αντιμετώπιση της ανεργίας, ιδιαίτερα για τις οικογένειες χωρίς κανέναν εργαζόμενο”, επισημαίνεται και τονίζεται ότι  η πολιτική και η κυβερνητική σταθερότητα στη χώρα και η εξάντληση της τετραετούς κοινοβουλευτική περιόδου στην βάση συγκεκριμένων στόχων, είναι η κύρια προϋπόθεση για την επιτυχία των εθνικών μας στόχων και την διασφάλιση του μέλλοντος για τους Έλληνες πολίτες. 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ