Καρύδης: Δεν υπάρχουν κριτήρια για τους αδύναμους

Καρύδης: Δεν υπάρχουν κριτήρια για τους αδύναμους

Ο γραμματέας επικοινωνίας του ΠΑΣΟΚ, Δημήτρης Καρύδης, μίλησε στον Real Fm και την εκπομπή του Μάνου Νιφλή και της Ελισάβετ Σαλαμάρα, με αφορμή το θέμα των πλειστηριασμών και τη συνάντηση του Α. Σαμαρά με τον Ευ. Βενιζέλο.

«Θα προστατέψουμε την πρώτη κατοικία, θα παραταθεί για το 2014, αυτό αφορά τα φτωχά και μεσαία νοικοκυριά και όλους αυτούς που μειώθηκαν τα εισοδήματα τους και έχουν μεγάλη δυσκολία να αποπληρώνουν τα δάνεια τους», σχολίασε αρχικά ο κ. Καρύδης και συνέχισε:

«Δεν υπάρχουν κριτήρια για τους αδύναμους. Αυτό ήταν μια φιλολογία που έλεγαν διάφοροι. Θα διατηρηθούν τα 200.000 ευρώ ως αντικειμενική αξία».

«Από τα στοιχεία φαίνεται ότι υπάρχει μια μικρή μερίδα επιτήδειων οι οποίοι έχουν πάρει στεγαστικά δάνεια και εκμεταλλευόμενοι τον νόμο, χρωστούν τα περισσότερα», πρόσθεσε ο κ. Καρύδης και συμπλήρωσε:

«Δεν μπαίνουν κριτήρια. Αυτό που ζητήθηκε χθες μετά τη συνάντηση ήταν να διασταυρωθούν τα στοιχεία και από τις τράπεζες και από τις φορολογικές αρχές να φανούν τι δάνεια έχουν πάρει και ποιοι, ποιοι έχουν καταθέσεις, ποιοι έχουν περιουσιακά στοιχεία».

Ακούστε το ηχητικό:

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ