Κεδίκογλου:Παλεύουμε να μην απολυθεί κανείς

Κεδίκογλου:Παλεύουμε να μην απολυθεί κανείς 

Tην διαβεβαίωση ότι “ουδείς άλλος εκπαιδευτικός κινδυνεύει αυτή τη στιγμή” έδωσε ο υφυπουργός Παιδείας Συμεών Κεδίκογλου, τονίζοντας ότι “παλεύουμε να μην απολυθεί κανένας”.

Μιλώντας στον Real Fm στην εκπομπή του Κώστα Χαρδαβέλλα και της Μαίρης Πολλάλη, ο κ. Κεδίκογλου αναφέρθηκε στον κίνδυνο να μην ανοίξουν τα σχολεία, σε περίπτωση που προχωρήσει η ΟΛΜΕ σε κινητοποιήσεις.

“Πρέπει να δούμε αν υπάρχει πραγματικό πρόβλημα στα σχολεία. Το θέμα με τα βιβλία έχει ρυθμιστεί και τώρα παλεύουμε να είναι στη θέση τους όλοι οι εκπαιδευτικοί. Αν εμείς είμαστε εντάξει σε όλα τα θέματα το να γίνει μια κινητοποίηση για την κινητοποίηση νομίζω ότι εκθέτει αυτούς που την αποφασίζουν. Δέχομαι την καλοπροαίρετη κριτική αλλά όταν είναι μια θέση αποφασισμένη από πριν ότι σου κάνω κινητοποίηση και ταλαιπωρώ τα παιδιά τα οποία τα βάζω μπροστά μόνο και μόνο για κάποιους συνδικαλιστικούς λόγους ή για μικροκομματικά οφέλη, αυτό δεν βοηθά”, τόνισε ο υφυπουργός Παιδείας,  υπογραμμίζοντας ότι δεν χρειάζεται πανικός και ότι τα σχολεία πρέπει να είναι ανοιχτά και να υπάρχει σεβασμός στα παιδιά. 

Όπως είπε η σημερινή συνάντηση με την ΟΛΜΕ έγινε σε πολύ καλό κλίμα και σημείωσε ότι πρακτικά δεν θα υπάρχουν απολύσεις εκπαιδευτικών, καθώς από τους 2.000 που βγήκαν σε διαθεσιμότητα θα απορροφηθούν 1.300 από το υπουργείο Υγείας, 300 θα είναι οι βρεφονηπιοκόμοι που θα πάνε στους δήμους, ενώ άλλοι είτε σαν ωρομίσθιοι ή με άλλο τρόπο θα απορροφηθούν από το υπουργείο Παιδείας.

“Αν είμαστε καλοπροαίρετοι, το θέμα λύνεται. Αν επικρατήσει η λογική ότι είμαι αποφασισμένος γιατί έχω από πίσω πολιτικά οφέλη και πολιτικές δυνάμεις που ενθαρρύνουν και ρίχνουν λάδι στη φωτιά, τότε ό,τι και να κάνουμε εμείς , ο Ιησούς Χριστός να ήταν υπουργός Παιδείας, θα είχαμε κινητοποιήσεις”, είπε χαρακτηριστικά. 

 

Επίσης, αναφερόμενος στο νομοσχέδιο για το Νέο Λύκειο, για το οποίο έληξε η διαβούλευση, είπε ότι θα κατατεθεί στη βουλή στις 27 Αυγούστου και θα ψηφιστεί μέχρι τις 6 Αυγούστου.

“Το λύκειο πρέπει να σταματήσει να είναι ένα απέραντο φροντιστήριο”, επεσήμανε ο Συμεών Κεδίκογλου, κάνοντας λόγο για αποσύνδεση του απολυτηρίου από τις πανελλήνιες.Όπως ανέφερε, θα μετράει η απόδοση του παιδιού σε όλο το λύκειο και όχι μόνο την τελευταία χρονιά”.

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ