Στην Αθήνα αύριο ο Άσμουσεν

Στην Αθήνα αύριο ο Άσμουσεν

Ο Γεργκ Άσμουσεν, μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), πρόκειται να επισκεφθεί την Ελλάδα αύριο Τετάρτη για να συζητήσει την πρόοδο της χώρας σε ό,τι αφορά την εφαρμογή διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, όπως ανακοίνωσε το κεντρικό πιστωτικό ίδρυμα της Ευρώπης.

Το πρακτορείο Reuters επισημαίνει πως η επίσκεψη αυτή πραγματοποιείται, ενώ συνεχίζεται η σεναριολογία περί του ότι η χώρα μπορεί να χρειαστεί περαιτέρω υποστήριξη για να επιτύχει τους δημοσιονομικούς της στόχους.

Η κυβέρνηση της Ελλάδας πέτυχε την εκταμίευση 5,8 δισεκ. ευρώ του δανείου της από τους διεθνείς πιστωτές της τον Ιούλιο και πρόκειται να λάβει άλλο 1 δισεκ. ευρώ τον Οκτώβριο, με προαπαιτούμενη την εφαρμογή περαιτέρω μεταρρυθμίσεων.

Ένα κλιμάκιο της διεθνούς τρόικας των πιστωτών (ΕΕ, ΕΚΤ, ΔΝΤ) θα επιστρέψει στην Αθήνα το φθινόπωρο για να συζητήσει το εάν και κατά πόσον η κυβέρνηση θα χρειαστεί να εξοικονομήσει και άλλα κεφάλαια για να επιτύχει τους δημοσιονομικούς της στόχους για την περίοδο 2015-2016.

«Ενόψει της επόμενης αποστολής αξιολόγησης της τρόικας ο Γεργκ Άσμουσεν, μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΚΤ θα επισκεφθεί την Αθήνα για διμερείς συναντήσεις με Έλληνες διαμορφωτές πολιτικής κι εκπροσώπους της κοινωνίας των πολιτών και του επιχειρηματικού κόσμου για να συζητήσει το πρόγραμμα προσαρμογής της Ελλάδας και τις ευρύτερες εξελίξεις στην ευρωζώνη», ανέφερε η ΕΚΤ.

Πηγή: AΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ