Μιχάλης Χρυσοχοΐδης: Αποχαιρετώ το υπουργείο, όχι τον δημόσιο βίο

Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, κατά την τελετή παράδοσης παραλαβής στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, αποχαιρέτισε το υπουργείο αλλά όχι και τον δημόσιο βίο, όπως τόνισε. Στην ομιλία του έκανε απολογισμό του έργου του τα δύο χρόνια στο υπουργείο, και ευχαρίστησε τον Πρωθυπουργό, τους συνεργάτες του και τους συναδέλφους του στο υπουργείο.

“Με τον Λευτέρη Οικονομου τον φίλο μου, τον συνοδοιπόρο μου για πολλά χρόνια, είμαστε σχεδόν πάντα μαζί εδώ, και όταν εγώ φεύγω, εκείνος μένει, Έτσι υπάρχει συνέχεια και αυτή θα είναι η συνέχεια με τον νέο υπουργό” είπε χαρακτηριστικά για τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας.

Στη συνέχεια είπε: “Θέλω να ευχαριστήσω τον Νίκο Χαρδαλιά που ανέλαβε ένα εξαιρετικά δύσκολο έργο στην πρώτη φάση της υφυπουργίας του, το έργο της διαχείρισης της πανδημίας  και πραγματικά έγιναν σπουδαία πράγματα στην Πολιτική Προστασία, σπουδαίες δομές που δεν είχαν γίνει ποτέ στη χώρα”.

Κλείνοντας την ομιλία του ευχαρίστησε τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, “που με τίμησε και μου έδωσε αυτήν την ευκαιρία. Η πολιτική είναι σκληρή, ιδιαίτερα για εκείνον που επωμίζεται το βάρος των αποφάσεων”. είπε.

“Αποχαιρετώ το υπουργείο, όχι τον δημόσιο βίο” είπε στο φορτισμένο συναισθηματικά “αντίο” του στο υπουργείο, ενώ άφησε μία τελευταία λέξη για τους νέους.

Τελετή παράδοσης-παραλαβής στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη

Απευθυνόμενος στον Τάκη Θεοδωρικάκο, ο απερχόμενος υπουργός Μιχάλης Χρυσοχοΐδης τον καλωσόρισε λέγοντας: «Καλωσορίζω τον νέο υπουργό. Κύριε υπουργέ Προστασίας του Πολίτη, αγαπητέ Τάκη, εανέρχεσαι στην υπουργική διαδρομή στο υπουργείο που καθημερινά αντιμετωπίζει τα αποτελέσματα όλης της δράσης, το καθημερινά έκτακτο όλης της κοινωνίας.

Είσαι άνθρωπος της δράσης και της απόφασης, έχεις λοιπόν ότι χρειάζεται για να διευθύνεις την Αστυνομία. Είσαι και άνθρωπος του ορθού λόγου και της ερμηνείας των κοινωνικών φαινομένων.

Κι αυτό είναι πιο πολύτιμο. Η Αστυνομία δεν είναι μόνο επιχειρήσεις, δράση και επιβολή. Είναι κυρίως κατανόηση της κοινωνικής πολυπλοκότητας ώστε,  με πολύ σεβασμό στον πολίτη και μεγάλη προσοχή στην χρήση δύναμης, να οδηγεί σε σχεδιασμό και επιχειρησιακές δράσεις.

Είσαι λοιπόν ο κατάλληλος. Και για ένα λόγο  επιπλέον. Διαθέτεις ένα αταλάντευτο δημοκρατικό παρελθόν, σε μια θέση όπου η άσκηση εξουσίας χρειάζεται μέτρο και συνείδηση. Θα είναι δύσκολα και θα τα καταφέρεις. Στο εύχομαι και το πιστεύω…»

Χρυσοχοΐδης - Θεοδωρικάκος

Τι είπε ο κ. Θεοδωρικάκος

Στη συνέχεια ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος ανέφερε:

«…Διαδέχομαι σε αυτή την τόσο υπεύθυνη θέση έναν άνθρωπο που υπηρέτησε διαχρονικά με αποτελεσματικότητα τον κρίσιμο τομέα της δημόσιας ασφάλειας, ως αρμόδιος υπουργός. Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης θα μείνει στην ιστορία ως ο υπουργός που εξάρθρωσε την τρομοκρατική οργάνωση “17 Νοέμβρη” και αυτό το εξαιρετικό έργο ,αυτό το σπουδαίο αποτέλεσμα, θα τον συνοδεύει τιμητικά στην αξιολόγηση όλων των Ελλήνων για πάντα».

Στην τελετή παρέστησαν ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Ελευθέριος Οικονόμου, ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης, Κωνσταντίνος Τσουβάλας, η Γενική Γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής Σοφία Νικολάου και ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Παπαγεωργίου. 

Επίσης παρέστησαν ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Μιχαήλ Καραμαλάκης, ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, Στέφανος Κολοκούρης, καθώς και ανώτατοι αξιωματικοί της Ελληνικής Αστυνομίας και του Πυροσβεστικού Σώματος.

Χρυσοχοΐδης - τελετή παράδοσης

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ