Από 14 Αυγούστου οι αιτήσεις κοινωνικού τουρισμού

Από 14 Αυγούστου οι αιτήσεις κοινωνικού τουρισμού

 

«H αναβίωση των προγραμμάτων του κοινωνικού τουρισμού για 110.000 εργαζόμενους και ανέργους συμπολίτες μας, μετά από ένα χρόνο απουσίας, αποτελεί το επιστέγασμα των προσπαθειών του υπουργείου και της κυβέρνησης συνολικά να επανεκκινήσουν και να επαναφέρουν μία πολύ σημαντική κοινωνική παροχή» δήλωσε ο υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, Γιάννης Βρούτσης, με αφορμή την έναρξη του προγράμματος «Επιδότηση Διακοπών Εργαζομένων, Ανέργων και των Οικογενειών αυτών με Επιταγή Κοινωνικού Τουρισμού έτους 2013- 2014» από τον Οργανισμό Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ).

Σύμφωνα με τον κ. Βρούτση, «στην προσπάθεια αυτή αρωγός στάθηκε η διοίκηση του ΟΑΕΔ, όπου μέσα από μία εποικοδομητική συνεργασία και συντονισμό δράσεων με το υπουργείο, κατάρτισε και πλέον υλοποιεί το πρόγραμμα του κοινωνικού τουρισμού που από σήμερα βρίσκεται σε πλήρη εφαρμογή».

Εξάλλου, ο διοικητής του ΟΑΕΔ Θοδωρής Αμπατζόγλου δήλωσε ότι «ο νέος ΟΑΕΔ, μετά και την ενσωμάτωση στις υπηρεσίες του, των Οργανισμών Εργατικής Εστίας (ΟΕΕ) και Εργατικής Κατοικίας (ΟΕΚ), ανέλαβε να υλοποιήσει την πολιτική απόφαση της κυβέρνησης και του υπουργείου για την αναβίωση του προγράμματος του κοινωνικού τουρισμού».

Όπως επισήμανε ο κ. Αμπατζόγλου, «το πρόγραμμα βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, καθώς έχουν εκπληρωθεί όλες οι απαιτούμενες προϋποθέσεις ώστε οι υπηρεσίες του ΟΑΕΔ να υποστηρίξουν ολικά ένα ιδιαίτερα σημαντικό κοινωνικό πρόγραμμα με απόλυτη διαφάνεια και αποτελεσματικότητα».

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ