• Το ΚΚΕ για τη συνάντηση Ομπάμα-Σαμαρά

  4:08 μμ, Παρασκευή 09 Αυγ 2013 4:08 μμ, Παρασκευή 09 Αυγ 2013

  Το ΚΚΕ για τη συνάντηση Ομπάμα-Σαμαρά

  "Η στήριξη που ζήτησε και πήρε ο Πρωθυπουργός από τις ΗΠΑ αποδεικνύει ότι τόσο η ΕΕ όσο και οι ΗΠΑ απαιτούν τη συνέχιση των αντιλαϊκών μέτρων της κυβέρνησης που οδηγούν το λαό στη χρεοκοπία" αναφέρει η ανακοίνωση του ΚΚΕ για την συνάντηση του Μπαράκ Ομπάμα με τον Αντώνη Σαμαρά και συνεχίζει:

  "Όλοι εκείνοι που σήμερα θριαμβολογούν για τη συνάντηση Σαμαρά-Ομπάμα και τις δηλώσεις Ομπάμα περί ανάπτυξης, ότι δήθεν αποτελούν αντίβαρο στην εφαρμοζόμενη αντιλαϊκή πολιτική, όσοι τον καλούν να επιλέξει τον ένα «λύκο» (ΗΠΑ) έναντι του άλλου (Γερμανία), κοροϊδεύουν ξεδιάντροπα τον ελληνικό λαό. Το ίδιο κάνουν και εκείνες οι πολιτικές δυνάμεις, όπως ο ΣΥΡΙΖΑ, που σπέρνουν αυταπάτες ότι το επεκτατικό μίγμα καπιταλιστικής διαχείρισης των ΗΠΑ είναι πιο φιλολαϊκό από το περιοριστικό της Γερμανίας και της Ευρωζώνης. Και τα δύο μίγματα είναι οι δύο όψεις του ίδιου αντιλαϊκού νομίσματος, το οποίο πληρώνουν πανάκριβα οι λαοί.

  Οι όποιες αντιθέσεις υπάρχουν ανάμεσα σε τμήματα του κεφαλαίου, ανάμεσα στις ΗΠΑ και σε χώρες της ΕΕ, όπως η Γερμανία, για τη διαχείριση της κρίσης και του χρέους δεν αφορούν τα λαϊκά συμφέροντα, αλλά εκφράζουν ανταγωνισμούς επιχειρηματικών ομίλων για το ποιος θα βγει περισσότερο κερδισμένος από την κρίση. Την ίδια στιγμή όλοι μαζί υλοποιούν τα αντιλαϊκά μέτρα και απαιτούν την παραπέρα συνέχισή τους, στο βωμό της καπιταλιστικής ανάπτυξης, ανταγωνιστικότητας και κερδοφορίας.

  Η επίσκεψη Σαμαρά επιβεβαίωσε ότι κυοφορούνται νέοι μεγάλοι κίνδυνοι για τον ελληνικό λαό και τους λαούς της περιοχής. Η αναγνώριση του ρόλου της Ελλάδας, ως σημαντικού εταίρου στα πλαίσια του ΝΑΤΟ, σηματοδοτεί την ακόμη πιο ενεργητική συμμετοχή της χώρας σε ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις που προετοιμάζονται στην περιοχή της Ανατ. Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής. Την ίδια στιγμή η παράδοση του ενεργειακού πλούτου της χώρας σε επιχειρηματικούς ομίλους, η προώθηση της ενεργειακής συνεργασίας με Κύπρο και Ισραήλ, εμπλέκουν τη χώρα παραπέρα στους ενεργειακούς ανταγωνισμούς στην περιοχή και περιπλέκουν το Κυπριακό σε μια περίοδο που προετοιμάζονται, με τις ευλογίες των ΗΠΑ και της ΕΕ, νέα αντιδραστικά σχέδια τύπου Ανάν.

  Ο ελληνικός λαός πρέπει να βρίσκεται σε επαγρύπνηση και ετοιμότητα απέναντι σε αυτές τις εξελίξεις. Να παλέψει για αποδέσμευση της χώρας από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, για να κλείσει η βάση της Σούδας και οι άλλες ΝΑΤΟϊκές στρατιωτικές βάσεις στην Ελλάδα. Η προοπτική για τον ελληνικό λαό δε βρίσκεται στην επιλογή ιμπεριαλιστή, όπως τον καλούν να κάνει όλες οι άλλες πολιτικές δυνάμεις. Φιλολαϊκή διέξοδος από την κρίση δε υπάρχει στα πλαίσια της κυριαρχίας των μονοπωλίων, αλλά στην προοπτική της Λαϊκής Συμμαχίας για να απαλλαγεί ο λαός από το καπιταλιστικό σύστημα, την ΕΕ, το ΝΑΤΟ και τις άλλες ιμπεριαλιστικές συμμαχίες, να υπάρξει μονομερής διαγραφή του χρέους και κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων με εργατική – λαϊκή εξουσία".

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα